30 mai 2021 - Ziua Mondială a Sclerozei Multiple! Una dintre cele mai comune afecţiuni care afectează și tinerii

30 mai 2021 - Ziua Mondială a Sclerozei Multiple! Campania de conștientizare din 2021, #WorldMSDay, o dedicăm APARȚINĂTORILOR!
30 mai 2021 - Ziua Mondială a Sclerozei Multiple! Campania de conștientizare din 2021, #WorldMSDay, o dedicăm APARȚINĂTORILOR!

Pe 30 mai 2021 este Ziua Mondială a Sclerozei Multiple.

”30 mai 2021 - Ziua Mondială a Sclerozei Multiple! Campania de conștientizare din 2021, #WorldMSDay, o dedicăm APARȚINĂTORILOR! 

Una dintre cele mai importante #MSConnections este conectarea dintre persoanele cu #SM și îngrijitorii lor. Aceștia pot fi parteneri, soți, rude, profesioniști din domeniul sănătății sau prieteni, orice persoană cu care cei cu SM își pot împărtăși speranța sau temerile, bucuria sau dezamăgirea. Urmăriți acest scurt video care demonstrează rolul important pe care aparținătorii îl joacă. Mulțumim!

#Conectare Mă conectez. Ne conectăm.

Te rugăm ajută-ne și distribuie materialul după vizionare. Împreună suntem mai puternici! Mulțumim! #WorldMSDay2021 #APANRomania”, a fost mesajul transmis de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România.

Marcată în fiecare an la 30 mai, Ziua mondială a sclerozei multiple are menirea de a sărbători solidaritatea globală şi de a spera în viitor



În 2009, Federaţia Internaţională a Sclerozei Multiple (MSIF), cu sediul la Londra, şi membrii săi afiliaţi au iniţiat primul eveniment cu acest nume. De-a lungul timpului, iniţiativa a ajuns la sute de mii de persoane din toată lumea, fiecare campanie având o temă diferită în fiecare an. MSIF pune la dispoziţie un set de resurse gratuite pentru a determina schimbări pozitive în viaţa celor peste 2,8 milioane de oameni din întreaga lume afectaţi de scleroză multiplă.

Scleroza multiplă reprezintă una dintre cele mai comune afecţiuni ale sistemului nervos central (creier şi măduva spinării), provocând dizabilitate în rândul tinerilor. Cifra celor afectaţi este estimată la 2,8 milioane, însă, probabil că alte câteva sute de mii rămân nediagnosticate. Cele mai multe persoane cu scleroză multiplă sunt diagnosticate între 25 şi 31 de ani, numărul femeilor fiind dublu faţă de cel al bărbaţilor. Există câteva remedii care pot ajuta în unele forme de scleroză multiplă şi alte măsuri care pot ameliora simptomele. Potrivit statisticilor, în România sunt peste 7.500 de oameni cu scleroză multiplă, din care mai mult de o jumătate sunt femei. Dintre aceştia, aproximativ 5.000 au accesat sistemul public de sănătate, având aşadar boala activă. Nivelul estimat de acces la diagnostic şi tratament conform protocoalelor terapeutice raportat de pacienţii cu scleroză multiplă din Romania este 64%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel