Vocea Rusiei: Rusia creează ”nașul” scutului antirachetă american

topol rusia dece
topol rusia dece

Rusia lucrează la un sistem de control al rachetelor balistice ce va paraliza scutul antirachetă patentat de americani, scrie Vocea Rusiei, citând surse ale cotidianului rus ”Izvestia”.

Sistemul ”Vozzvanie” constă în posibilitatea de a schimba direcția rachetelor balistice lansate și de a indica noi ținte, oferind-le un caracter imprevizibil și făcând imposibilă interceptarea.

Potrivit cotidianului rus, care citează surse ale Ministerului Apărării din Rusia, la acest sistem ar putea fi conectate rachete balistice rusești ”Topol-M” și ”Iars”, iar ulterior și rachetă balistică intercontinentală grea, la care ar lucra rușii în prezent.

Noul mecanism s-ar putea aplica și în cazul rachetelor balistice cu rază medie și scurtă de acțiune cu focoase convenționale, utilizate la scară largă în războaiele locale, notează Vocea Rusiei.

Moscova are interzis prin acordurile semnate cu Statele Unite ale Americii să fabrice rachete cu rază medie de acțiune, motiv pentru care se rezumă doar la un număr limitat de rachete cu rază scurtă de acțiune ”Iskander”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel