Vezi unde se va construi prima pistă de raliu

raliu
raliu

Centrul Transilvania Mortorland de la Târlungeni trebuia să fie gata în 2015, dar birocraţia a amânat începerea lucrărilor. Investiţia este acum în stadiul de semnare a contractelor de execuţie și se ridică la 88,9 milioane de lei.

Construcţia Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Aplicată „Transilvania Motorland” se va întinde pe o suprafaţă de 56 de hectare. Aceasta se va construi la aproximativ 15 kilometri de Braşov, în zona târgului auto şi a poligonului auto din comuna Tărlungeni, potrivit adevarul.ro.

Pilotul braşovean de Formula 2 Mihai Marinescu a fost unul dintre cei care a contribuit la realizarea proiectului prin experienţa sa. El a fost nominalizat de către beneficiarii Centrului ca Ambasador Internaţional al „Transilvania Motorland” şi va fi primul pilot care va testa pista. Jumătate din bani sunt fonduri europene, iar cealaltă jumătate de la Ministerul Dezvoltării.

Competiţii şi teste La Tărlungeni va exista toată logistica necesară creării, dezvoltării şi testării unor vehicule-prototip. Prototipurile create la Tărlungeni vor încorpora soluţii inovatoare de transport, de tipul motoarelor nepoluante, hibride sau electrice. Totodată, pe pista de 4,6 kilometri se vor putea desfăşura competiţii de Formula 2, dar şi persoanele fizice îşi vor putea testa maşinile legal. Accesul în zona complexului se va face din DJ 103 B Săcele – Teliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel