Universitatea din Târgovişte, executată silit de către profesori

judecata
judecata

Universitatea Valahia din Târgovişte este executată silit de către propriile cadre didactice, pentru o datorie de 400.000 de lei, sumă ce reprezintă doar o mică parte din restanțele salariale pe care aceștia le au de primit.

Potrivit România TV, profesorii de la Universitatea din Târgovişte sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit tranşa de 5% din salariu, pentru anul 2012, după cum susțin sindicaliștii Alma Mater. Conform Ordonanței 71 care a fost promulgată în urmă cu patru ani, angajaţii universităţii urmau să primească un salariu mai mare cu 50%.

La momentul de atunci, guvernanţii au decis ca aceste sume să fie eşalonate, astfel încât, în 2012, cadrele didactice urmau să beneficieze de acea majorare de 5%. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, profesorii având de recuperat de la stat, în total, 400.000 de lei.

Acum, cadrele didactice de la Universitatea din Târgovişte vor să îşi facă dreptate în instanţă, iar luni, un executor judecătoresc va ajunge la instituţia de învăţământ.

Din cauza acestor datori salariale, Universitatea “Valahia” din Târgovişte riscă să intre în insolvenţă. Mai mult, conducerea universităţii se aşteaptă ca datoria să crească în perioada următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel