Un deputat din Partidul Verzilor le cere nemților să renunțe la avere și la standardele de trai actuale.
Nemții se confruntă cu o gamă tot mai mare de probleme economice, inclusiv recesiune, inflație, scăderea salariilor reale și chiar începuturile dezindustrializării, dar deputatul Partidului Verzilor, Johannes Wagner, susține că aceștia au „datoria morală” de a renunța la avere, potrivit RMX
Wagner s-a arătat indignat pe Twitter pentru faptul că nemții nu vor să renunțe la avere.
„Este atât de păcat că atât de mulți oameni nu văd (sau nu vor să vadă) ce prosperitate incredibilă avem în Germania. Suntem una dintre cele mai bogate țări de pe Pământ. Mai sunt atâtea lucruri pe care le putem oferi. Și, de asemenea, (nemții) au o obligație morală de a face acest lucru”, a scris el.
Deputatul câștigă mai mult de 10.000 de euro pe lună și are și beneficii suplimentare, cum ar fi decontarea cheltuielilor pentru clătorii. În plus, va primi o pensie generoasă din cauza salariului mare de stat.
Într-un alt tweet, Wagner a cerut „mai multă redistribuire a bogăției celor superbogați”. Cu toate acestea, el nu a menționat cum vor fi redistribuiți acești bani.
Es ist so schade, dass so viele Menschen nicht sehen (wollen?), was für einen unglaublichen Wohlstand wir in Deutschland haben.
— Johannes Wagner, MdB (@yooHannes) July 27, 2023
Wir sind eines der reichsten Länder dieser Erde.
Wir können noch so viel geben.
Und haben auch eine moralische Verpflichtung dazu.
Wagner s-a lovit de o serie de comentarii negative pe rețelele de socializare. Pe lângă creșterea sărăciei și a disfuncționalităților economice cu care se confruntă Germania, utilizatorii au subliniat că averea netă medie a tinerilor germani este mult sub cea a altor țări din UE, în timp ce guvernul federal are datorii în creștere, în valoare totală de 2,5 trilioane.
Proporția oamenilor săraci din Germania a atins un nou maxim, potrivit Oficiului Federal de Statistică, datele de anul trecut evidențiind o schimbare majoră în economia germană.
„Descoperirile sunt șocante, efectele economice ale pandemiei au un impact deplin”, a declarat Ulrich Schneider, directorul Asociației Germane de Paritate a Bunăstării. Asociația sa joacă un rol important în a ajuta la furnizarea și coordonarea serviciilor de asistență socială în țară, cu 10.000 de membri și filiale ale asociației în toate cele 15 landuri germane.
„Niciodată până acum nu a fost măsurată o valoare mai mare pe baza micro-recensământului oficial și niciodată până acum sărăcia nu s-a răspândit atât de rapid ca în timpul pandemiei”, a spus Schneider, care a adăugat că există „mai mulți oameni săraci decât am avut vreodată”.
Datele guvernului federal publicate la solicitarea parlamentarilor Alternative for Germany (AfD) au arătat că 28,1% dintre vârstnicii germani sunt expuși riscului de sărăcie, o cifră care este mai mare decât media UE de 27,4% și mult mai mare decât vecinii săi din Europa de Vest. Franța (19,1%), Belgia (17,4 %) și Luxemburg (9,3%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu