Turcia susține că "nu trebuie distruse toate punțile de comunicare" cu Rusia

Turcia susține că "nu trebuie distruse toate punțile de comunicare" cu Rusia / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Turcia susține că "nu trebuie distruse toate punțile de comunicare" cu Rusia / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt

Turcia susține că "nu trebuie distruse toate punțile de comunicare" cu Rusia.

Turcia şi alte ţări trebuie să continue să discute cu Rusia pentru a ajuta la a pune capăt războiului din Ucraina, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei turce, informează Agerpres, citând Reuters.

"Dacă toţi ar tăia punţile (de comunicare) cu Rusia, atunci cine va mai discuta cu ei?" (cu ruşii), a subliniat Ibrahim Kalin de la Forumul internaţional de la Doha.

"Ucrainenii trebuie susţinuţi prin toate mijloacele posibile, ca ei să se poată apăra... însă şi ruşii trebuie auziţi, într-un fel sau altul", a adăugat Kalin.

Turcia, membră a NATO, care are legături strânse cu Rusia şi Ucraina, nu s-a alăturat sancţiunilor vizând Moscova. Rusia rămâne principalul furnizor de gaze şi de turişti pentru Turcia, cu care construieşte prima centrală nucleară de pe teritoriul turc.

Totodată, Turcia a calificat invazia Ucrainei ca "inacceptabilă" şi s-a poziţionat ca un mediator pentru a pune capăt războiului.

China a trimis un înalt oficial pentru discuții la Moscova. Întâlnire cu Serghei Lavrov 

Un diplomat chinez de rang înalt a călătorit la Moscova pentru a se întâlni sâmbătă cu oficiali ruși, inclusiv cu ministrul de externe Serghei Lavrov, anunță CNN. Vizita are loc în timp ce China se confruntă cu critici și presiuni din partea Occidentului pentru că nu a denunțat invazia din Ucraina.

Liu Xiaoming, reprezentantul Chinei pentru afacerile coreene, a declarat prin Twitter că a avut deja „discuții aprofundate despre situația din Peninsula Coreeană și despre chestiuni internaționale de interes reciproc".

Liu a mai spus că a avut primele discuții față în față cu ministrul adjunct de externe rus Igor Morgulov.

Vizita emisarului chinez vine după ce Coreea de Nord a confirmat că a testat un nou tip de rachetă balistică intercontinentală, ceea ce a reprezentat primul său test cu rază lungă de acțiune din ultimii peste patru ani, marcând o potențială nouă eră de confruntare regională, precum și stârnind îngrijorarea vecinilor săi, inclusiv a Rusiei și Chinei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel