Când discutăm despre vinuri, inevitabil, ne vin în minte tot felul de mituri despre asocierea vinului cu diverse preparate culinare. Cele mai frecvente sunt cele în funcție de aciditate, aromă, nivel de zaharuri etc. Totuși, cât din ele sunt mit și cât realitate? Mai jos găsiți listate câteva mituri des întâlnite.
Trei mituri frecvente legate de asocierea vinului cu diverse preparate
Pentru combaterea miturilor menționate mai sus avem și câteva sugestii de vinuri nou ieșite pe piață. Este vorba despre brandul Sigillum Moldaviae, disponibil în patru sortimente: Muscat Ottonel demisec, Pinot Noir demidulce, Busuioacă de Bohotin demidulce și Tămâioasă Românească dulce.
Iată doar un exemplu prin care putem combate toate cele trei mituri de mai sus: Muscat Ottonel Sigillum Moldaviae. Deși este un vin alb, datorită caracterului său demisec și aromat, poate fi degustat și alături de fructe, deserturi sau carne roșie. Îl puteți servi și la aperitive din carne de pasăre afumată, alături de felul principal în care pieptul de rață este generos completat de un sos de portocale sau la desert, fie el pe bază de ciocolată amăruie sau o salată de fructe.
Sigillum Moldaviae face parte din portofoliul VINCON ROMANIA, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din țară, și se poate găsi în patru sortimente: Muscat Ottonel demisec, Pinot Noir demidulce, Busuioacă de Bohotin demidulce și Tămâioasa Românească dulce. Vinurile sunt prezente în hypermarketurile Metro, Selgros și Carrefour, dar și în magazinele de proximitate. Pentru mai multe detalii despre noul brand, puteți urmări pagina de facebook VINCON ROMANIA: https://www.facebook.com/vinconromania/.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu