Trei mituri despre asocierea vinului cu mâncarea

Când discutăm despre vinuri, inevitabil, ne vin în minte tot felul de mituri despre asocierea vinului cu diverse preparate culinare. Cele mai frecvente sunt cele în funcție de aciditate, aromă, nivel de zaharuri etc. Totuși, cât din ele sunt mit și cât realitate? Mai jos găsiți listate câteva mituri des întâlnite.     

Trei mituri frecvente legate de asocierea vinului cu diverse preparate

  • Deserturile merg doar în asociere cu vinurile demidulci sau dulci. Fals. În funcție de desert, ele se asociază foarte bine inclusiv cu vinurile seci sau demiseci. Spre exemplu, ciocolata amăruie merge de minune cu un pahar de vin sec sau demisec.
  • Nu consumăm vin împreună cu fructe. Nu este adevărat, o salată de fructe ușoară poate fi savurată cu încredere  alături de un pahar de vin rose. Vă garantăm că nu aveți cum să dați greș!
  • Carnea albă se poate asocia doar cu vin alb. Într-adevăr, carnea albă și vinul alb fac o pereche foarte frumoasă și savuroasă, dar nu este singura opțiune. O alegere bună lângă un preparat pe bază de carne albă este și vinul rose sau chiar roșu demisec.

Pentru combaterea miturilor menționate mai sus avem și câteva sugestii de vinuri nou ieșite pe piață. Este vorba despre brandul Sigillum Moldaviae, disponibil în patru sortimente: Muscat Ottonel demisec, Pinot Noir demidulce, Busuioacă de Bohotin demidulce și Tămâioasă Românească dulce.

Iată doar un exemplu prin care putem combate toate cele trei mituri de mai sus: Muscat Ottonel Sigillum Moldaviae. Deși este un vin alb, datorită caracterului său demisec și aromat,  poate fi degustat și alături de fructe, deserturi sau carne roșie. Îl puteți servi și la aperitive din carne de pasăre afumată, alături de felul principal în care pieptul de rață este generos completat de un sos de portocale sau la desert, fie el pe bază de ciocolată amăruie sau o salată de fructe.

Sigillum Moldaviae face parte din portofoliul VINCON ROMANIA, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din țară, și se poate găsi în patru sortimente: Muscat Ottonel demisec, Pinot Noir demidulce, Busuioacă de Bohotin demidulce și Tămâioasa Românească dulce. Vinurile sunt prezente în hypermarketurile Metro, Selgros și Carrefour, dar și în magazinele de proximitate. Pentru mai multe detalii despre noul brand, puteți urmări pagina de facebook VINCON ROMANIA: https://www.facebook.com/vinconromania/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel