Urmărește emisiunea live


SUA ar putea disloca o escadrilă de avioane F16 în România

Vineri, va avea loc la București o întâlnire între ministrul român al Apărării, Mircea Dușa, și omologul său polonez, Tomasz Siemoniak, afirmă surse diplomatice din România. Subiectul întâlnirii va fi posibilitatea de deplasare de forțe și capabilități militare ale NATO în țările de graniță ale Alianței, în speță România și Polonia.

 De curând, o escadrilă militară de 12 avioane F16 a fost deplasată în Polonia, de la baza sa permanentă din Germania. Ministrul român al Apărării ar fi solicitat, încă de anul trecut, deplasarea unei escadrille americane de avioane multirol, din centrul continentului la baza aeriană de la Câmpia Turzii.

Posibilitatea unui conflict direct între Rusia și NATO – inclusiv România sau Polonia – este practic exclusă, însă odată cu criza din Ucraina ambele tabere au făcut gesturi menite să impresioneze.
Posibila relocare a unității americane de aviație în România va contribui decisiv la consolidarea stabilității în zonă și ar putea să accelereze inclusiv procesul de pregătire a piloților și a tehnicienilor români, care urmează să primească avioane F16 recondiționate din Portugalia, începând cu anul 2016.
În acest moment, avioane Boeing AWACS, dotate cu radare speciale, patrulează deasupra României, fiind însoțite de avioane de vânătoare MIG-21 Lancer ale Armatei Române.
Totodată, miercuri și joi este organizată, la București, Conferința comandanților forțelor de operații speciale ale NATO. Conferința era programată din timp, dar ea se suprapune crizei care a a survenit în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel