Stelian Fedorca, declarat incompatibil de ANI

Stelian-Fedorca dece
Stelian-Fedorca dece

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a găsit incompatibil pe secretarul de stat în ministerul Educației, Stelian Fedorca, deoarece acesta a deținut simultan funcțiile de director consilier în minister și director la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, iar ulterior pe cele de secretar de stat, și, respectiv, de comerciant, se arată într-un comunicat transmis de ANI, citat de digi24.ro.

În perioada 1 septembrie 2007 – 25 aprilie 2010, Stelian Fedorca a fost director - consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, precum şi director al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”. În perioada 16 mai 2012 – 1 februarie 2013, el a deținut, simultan, atât funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, director al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Bucureşti, cât şi pe cea de comerciant, se mai arată în comunicat.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, ”calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

Articolul 84, alin. (1), lit. g) şi alin. (2) prevede că „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă (...) calitatea de comerciant persoană fizică (...) Funcţia de Secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate (...)”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel