Scandal la Realitatea TV pe tema Mineriadei. Miron Cozma a părăsit studioul

La 23 de ani de la Mineriada din iunie, 1990, Miron Cozma a fost invitat în emisiunea  "Deschide Lumea" de la Realitatea TV. Enervat de întrebările moderatoarei, dar și de discuțiile contradictorii cu preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene, Cozma a părăsit studioul.

În iunie 1990, doi colonei au mobilizat minerii şi i-au urcat în două vagoane, iar despre el însuşi a afirmat că a fost "luat pe sus" de ceilalţi mineri şi transportat cu trenul la Bucureşti, a declarat Miron Cozma la Realitatea TV. "Da, am fost o victimă", a vociferat Cozma. Ulterior, după un schimb dur de replici cu preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene, dar şi cu moderatoarea emisiunii, Cozma a părăsit studioul.

Solicitat să comenteze incidentul, analistul politic Cozmin Guşă a apreciat că Miron Cozma este frustrat întrucât, după ce privilegiile din partea reprezentanţilor puterii i-au dat iluzia de supraom, astăzi a ajuns "un fel de paria".

"Am observat cum minerii au fost folosiţi în România ca mase de manevră, iar liderul lor informal a căpătat tot timpul din partea reprezentanţilor puterii tot felul de privilegii care l-au plasat într-o atitudine de supraom (...) Va rămâne tot timpul un frustrat. E soarta pe care şi-a ales-o. A ales să fie o unealtă a puterii în dorinţa ei de a reprima spiritul civic în România (...) E frustrat pentru că a înţeles cu multă precizie, chiar dacă nu o poate exprima, că cei care l-au folosit sunt bine-mersi in timp ce el a ajuns un fel de paria. Azi nu mai contează, asta îl face să se comporte aşa" a explicat Guşă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel