”Roșia Montană pe lista UNESCO, una dintre cele mai mari prostii”

agerpres_7307435 - Copy
agerpres_7307435 - Copy

Academicianul Răzvan Theodorescu, ministru al Culturii în cabinetul Adrian Năstase, crede că Roșia Montană nu are ce căuta în patrimoniul UNESCO, adăugând că despre o asemenea idee trebuie să râzi și să mergi mai departe.

”S-a vorbit foarte mult despre Roşia Montană şi UNESCO. Este una dintre cele mai mari prostii, un monument intră pe lista UNESCO atunci când este unic în lumea peisajelor. Roşia Montană este unic doar pentru noi. Deci, onorată comisie, când auziţi de Roşia Montană pe lista UNESCO, râdeţi şi mergeţi mai departe”, a declarat academicianul, joi, în fața comisiei parlamentare speciale pentru Roșia Montană, potrivit Gândul.

Răzvan Theodorescu spune că actualul peisaj din Apuseni este ”apocaliptic” în comparație cu aspectul pe care zona îl avea în perioada romanilor.

”Până să mă duc la Roşia Montană, priveam cu foarte mult scepticism. Roşia Montană este un peisaj transilvănean cu totul deosebit, în epoca romană era un soi de Californie a acestui spaţiu. În 2001, când am fost, era o imagine îngrozitoare, cu casele de se prăbuşeau, era de-a dreptul apocaliptic. Gândul meu merge spre un turism arheologic care să înflorească, care ar putea să-i dea acestui spaţiu un adevărat înţeles. Eu sunt optimist în legătură cu ce se va face la Roşia Montană”, a mai spus fostul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel