Realegere Donald Tusk. Tensiuni în Grupul de la Visegrad

Realegerea lui Donald Tusk în funcţia de preşedinte al Consiliului European indică faptul că Uniunea Europeană poate funcţiona în continuare, a declarat vineri, la Bruxelles, premierul ungar Viktor Orban. Sprijinul Ungariei pentru Tusk a iritat Polonia, stat care a s-a opus vehement în realegerea diplomatului.

La finalul Summitului UE de la Bruxelles, Orban a spus că Ungaria, unde la guvernare se află Fidesz şi creştin-democraţii, ambele membre ale Partidului Popular European (PPE), a susţinut candidatul PPE la preşedinţia Consiliului European, respectiv pe polonezul Donald Tusk. 

"Sunt recunoscător pentru încrederea şi evaluarea pozitivă a Consiliului. Voi face tot ce îmi stă în puteri pentru o Uniune Europeană mai bună", a scris joi Donald Tusk pe Twitter.

Polonia s-a opus vehement realegerii lui Tusk la șefia Consiliului European.

Grupul de la Visegrad, este format din Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia. Cooperarea membrilor Grupului nu are doar o semnificaţie politică, ci şi economică, deseori Grupul de la Visegrad fiind considerat ”grupul statelor rebele” care încearcă o alternativă a politicii ”nucleului dur” format din Germania și Franța.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel