Presa susține că preşedintele Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a fugit cu banii clienților

Evenimentul zilei scrie că preşedintele Bursei de la Sibiu (Sibex), Cristian Sima, ar fi fugit din ţară cu banii clienţilor firmei de brokeraj WBS Holding şi nu mai este de găsit de la începutul lunii octombrie. De asemenea, Consiliul de Administrație a decis, miercuri, demiterea lui Sima  din funcţia de director general şi conducător Sibex şi revocarea acestuia din funcţia de preşedinte.

Potrivit portalului wall-street.ro, preşedintele Bursei de la Sibiu (Sibex), Cristian Sima, ar fi fugit din ţară cu banii clienţilor firmei de brokeraj WBS Holding şi nu mai este de găsit de la începutul lunii octombrie. De asemenea, astăzi el a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Sibex, pe care o ocupa din aprilie 2011, scrie evz.ro.

Portalul citează mai mulţi clienţi ai WBS Holding, care spun că nu mai pot tranzacţiona pe pieţele externe prin intermediul societăţii, înregistrată în Insulele Virgine. Oficial, Sima ar fi vândut firma în cauză atunci când a fost ales preşedinte al Sibex, însă clienţii păgubiţi spun că el se ocupa în continuare de tranzacţiile lor.

 WBS Holding oferă clienţilor tranzacţionare pe pieţele externe (forex în principal), fiind diferită de WBS România, care intermediază tranzacţii cu acţiuni şi contracte futures la bursele din România. Aceasta din urmă este supravegheată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, iar o asemenea situaţie ar fi fost mai puţin probabilă.

 Fiind vorba de o firmă înregistrată într-un paradis fiscal şi nesupravegheată de nicio autoritate naţională, nu trebuie raportată nicăieri o evidenţă strictă a banilor din conturile clienţilor. Practic, în cazul în care zvonul este real, Sima nu ar putea fi tras la răspundere de clienţi decât pe cale juridică. Un lucru cu atât mai greu, dacă ne gândim că firma e într-un paradis fiscal şi oficial nu îl mai are printre acţionari, mai scrie evz.ro.

 Potrivit wall-street.ro, în urmă cu o lună Cristian Sima ar fi divorţat şi l-ar fi concediat pe directorul de tranzacţionare al WBS Holding, rămânând singurul care se ocupa de operaţiuni. De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie ar fi vândut şi participaţia de 10% deţinută la site-ul hotnews.ro.

Potrivit capital.ro, Răzvan Corneţeanu, fostul director general al Adevarul Holding, a preluat pachetul de aproape 10% deţinut anterior de fostul şef Sibex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel