Pata de petrol din Siria se extinde în Mediterană. Cipru este în alertă

Twitter - @SanaAjel
Twitter - @SanaAjel

O pată de petrol de pe suprafața Mării Mediterane se extinde, ajungând aproape de Cipru. 

Autoritățile din Cipru monitorizează o scurgere de petrol care provine de la o centrală electrică de pe coasta mediteraneană a Siriei și care ar putea afecta în curând insula, scrie BBC. Presa de stat siriană a declarat săptămâna trecută că a avut loc o deversare din uzină, care se află în cadrul rafinăriei de petrol Baniyas.

Imaginile prin satelit au arătat că pata s-a răspândit spre nord de-a lungul coastei siriene înainte de a se deplasa spre vest spre Cipru. Modelarea sugerează că marți va ajunge în Peninsula Karpas, zonă controlată de Turcia. 

Turcia oferă asistență

Primul ministru al părții de nord a Ciprului, controlat de Turcia, a declarat că ia toate măsurile necesare pentru a preveni daunele, Turcia oferind asistență în această situație. Guvernul cipriot a declarat că este gata să ofere ajutor la cerere.

Guvernul Siriei a declarat marțea trecută că a avut loc o scurgere accidentală dintr-un rezervor de combustibil al centralei termice Baniyas, care se află într-o zonă a țării devastată de război. A doua zi, agenția de știri Sana, administrată de stat, a raportat că pata a ajuns în orașul Jableh, la aproximativ 20 km spre nord.

Se intervine pentru a absorbi pata de petrol

Echipele au început să curețe uleiul din zonele stâncoase de pe coastă, aplicând nisip pentru a absorbi combustibilul, de asemenea, folosind mașini care utilizează aspirația, a mai transmis Guvernul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel