Pastilă anti-COVID, autorizată în Japonia

Pastilă anti-COVID, autorizată în Japonia / Foto: Pixabay
Pastilă anti-COVID, autorizată în Japonia / Foto: Pixabay

O comisie medicală din Japonia a autorizat o pastilă anti-COVID.

O comisie din cadrul Ministerului Sănătăţii din Japonia a recomandat vineri aprobarea pastilei antivirale împotriva COVID-19 fabricată de Merck & Co Inc, ca parte a planurilor prim-ministrului Fumio Kishida de a oferi noi tratamente până la finalul anului în contextul temerilor crescute privind varianta Omicron, informează Agerpres, citând Reuters.

Decizia comisiei creează premisele livrării a 200.000 de doze pe teritoriul ţării începând cu acest weekend, pe baza pregătirilor anunţate anterior de Kishida.

Japonia mizează pe tratamentele orale pentru a ţine cazurile grave şi decesele sub control în contextul temerilor apariţiei unui al şaselea val al pandemiei. Guvernul a convenit luna trecută să plătească Merck şi partenerului său, Ridgeback Biotherapeutics, circa 1,2 miliarde de dolari pentru 1,6 milioane de doze din medicamentul produs de aceştia Molnupiravir.

În plus, Kishida a anunţat săptămâna trecută un acord pentru achiziţionarea a două milioane de doze dintr-un alt medicament antiviral dezvoltat de Pfizer Inc. Iar compania farmaceutică japoneză Shionogi & Co urmează să solicite autorizarea pentru un tratament propriu, furnizând încă un milion de doze până la începutul anului viitor.

Și SUA a autorizat pastila anti-COVID în cazul unor pacienţi adulţi din grupe de mare risc



Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite a autorizat joi pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck în cazul unor pacienţi adulţi din grupe de mare risc.

Diferite state s-au grăbit să achiziţioneze Molnupiravir, produs de Merck, după rezultate iniţiale foarte promiţătoare, dar, conform unor date ulterioare, prezentate de companie la sfârşitul lui noiembrie, medicamentul s-a dovedit considerabil mai puţin eficient decât estimarea iniţială. Franţa a anulat comanda pentru acest medicament miercuri.

Japonia a confirmat săptămâna aceasta primele cazuri de infectare cu Omicron care nu au putut fi asociate cu călători veniţi din străinătate. Cazuri de transmitere comunitară a variantei Omicron au fost depistate în oraşele vestice Osaka şi Kyoto, iar vineri a fost anunţat un caz suspect în Tokyo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel