Vezi cum îi speria Morar pe judecători. Omagiu scris de Danileț

morar_danilet dc
morar_danilet dc

Judecătorul Vasilică Dănileț a scris pe blogul său despre cartea lansată de jurnalistul Dan Tăpălagă și  fostul șef al DNA, Daniel Morar, intitulată "Prețul adevărului. Un procuror în luptă cu sistemul." Magistratul îl descrie pe Daniel Morar drept un procuror a cărui corectitudine nu cunoaște cusur, iar cariera juridică a acestuia, "o legendă. Legenda lui Morar."

Vasilică Dănileț nu contenește cu laudele în timp ce-și dezvăluie nemărgnita apreciere pentru fostul procuror-șef al DNA, Daniel Morar. Evenimentul de lansare a cărții scrise de procuror împreună cu Dan Tăpălagă, ce a avut loc la Târgul Gaudeamus, reprezintă pentru magistrat un "eveniment unic în istoria justiției românești." O legendă, un procuror vertical, indiferent în fața atacurilor, solidar cu colegii, "un șef care a ținut în mână o structură din care a făcut cel mai performant departament anticorupție," sunt doar câteva dintre superlativele cu care judecătorul îl ridică la rangul de luptător suprem împotriva a tot ce înseamnă corupție, cel mai de temut adversar al necinstei.

Danileț explică susccesul lui Daniel Morar prin teama pe care o inspiră acesta până și judecătorilor, dar face și o trimitere la Bond. James Bond:

”Încep cu sfârşitul discursului lui Daniel Morar: Am arestat primul judecător, în 2001, din Palatul de Justiţie. A venit dimineaţa la serviciu şi seara nu s-a mai întors acasă. În Palat s-a aşternut tăcere. Într-una din zilele următoare un judecător îşi ia geanta şi se îndreaptă spre ieşire, când e întrebat de un coleg “Ce faci?”. “Plec” îi răspunde grăbitul. “Acasă?” insistă colegul. La care cu un nod în gând cel care pleca întreabă: “Da… De ce? Ştii tu altceva?!..” Evenimentul de azi e unic în istoria justiţiei româneşti. Practic, astazi în Romania a luat naştere o legendă. O legendă care va fi povestita din gură în gură de-a lungul anilor. Ea va fi relatata de noi, contemporanii de azi, copiilor şi nepoţilor peste 20, peste 50 ani (...) E vorba de Morar. Procurorul Daniel Morar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel