Suma imensă pierdută de România în urma restituirilor din Ardeal

nadas dc
nadas dc

 La umbra nepăsării autorităților române statul pierde avuții naționale în urma revendicărilor venite din rândul ungurilor. Sate din Ardeal au fost evacuate cu tot cu cimitire după apariția unor pretinși moștenitori pe linie colaterală care cer pământ. Pentru acesta, România a plătit deja, sub formă de despăgubiri, sume enorme ca urmare a reformei agrare din 1921. Grofii au primit între timp 3,2 tone de aur de 24 de karate din partea statului. Profesorul Ioan Sabău-Pop a estimat la cât se ridică anvergura actualei situații din Transilvania, unde se retrocedează, prin încălcarea tratatelor, mii de hectare de pământ.

”Având în vedere hemoragia problemei şi dezechilibrul social – economic produs de pretinsele „restituiri” care s-au făcut şi se fac în continuare: clădiri, instituţii publice, terenuri, păduri, etc. solicitate de bisericile - catolică, reformată, evanghelică, minorităţilor, calvină, lutherană, alte culte decât cele româneşti, de societăţi şi asociaţii fantomă (ex. Statusul romano – catolic înfiinţat dubios la Miercurea Ciuc), diferite entităţi create exact cu acest scop ( obşti, asociaţii, composesorate), de particulari pretinşi urmaşi ai marilor latifundiari de la finele sec. XIX – lea sunt voci care estimează peste 65 miliarde de euro. Este o avuţie naţională imensă”, a declarat Ioan Sabău-Pop pentru DeCe News.

Citește și: Jaful mileniului: În Transilvania se retrocedează pământul cumpărat de România de la grofi și dat unor români la reforma agrară. Sate întregi, evacuate cu tot cu cimitire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel