Morar l-a numit pe Olaru șef la DIICOT. Iacob, la conducerea SUPC

Prim-Adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), Daniel Morar, l-a numit pe Codruț Olaru în funcția de procuror-șef al DIICOT.  Totodată, procurorul Marius Iacob a fost delegat la conducerea Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC).

Adjunctul Procurorului General al PÎCCJ va deveni, începând cu 25 martie, Gabriela Scutea, scrie Mediafax. De precizat că cele trei numiri, ale lui Olaru, Iacob și Scutea sunt pentru o perioadă de șase luni.

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Codruț Olaru, își va prelua atributele începând cu data de 26 martie. Funcția aceasta a fost deținută până acum de asemenea de Olaru, mandatul expirându-i pe 25 martie. Șeful DIICOT a mai deținut un mandat la șefia Direcției, între 2007 și 2010.

Marius Constantin Iacob își va începe mandatul la conducerea SUPC din data de doi aprilie.

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, solicita pe 20 februarie procurorilor de la conducerea Ministerului Public să-i comunice, până la data de 25 februarie, nume de candidați pentru funcțiile de procurori-șefi ai PG, DNA și DIICOT.

Conducerea PG și DNA încă nu a fost stabilită, primele propuneri ale Monei Pivniceru, Tiberiu Nițu și Ioan Irimie, au fost respinse pe 18 ianuarie de către Traian Băsescu. Anterior, Consiliul Superior al Magistraturii le dăduse aviz negativ celor doi procurori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel