Medicul Burnei. Răsturnare de situație

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti susţine că procurorii de la Parchetul Capitalei NU au dovedit mai multe acuzaţii la adresa medicului Gheorghe Burnei de la Spitalul ''Marie Curie", respectiv malpraxis, experimente pe copii şi folosirea de dispozitive neomologate. 

Magistratul mai afirmă că Gheorghe Burnei şi-a recunoscut 10 fapte de luare de mită, însă procurorii nu au dovezi pentru alte 5 infracţiuni de corupţie. Mai mult, pentru faptele de mită recunoscute, înregistrările de la dosar arată că medicul "a acceptat cu greu sumele de bani primite de la pacienţi". 

Detalii apar în motivarea deciziei prin care un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, pe 11 decembrie, cererea procurorilor de arestare preventivă a medicului Gheorghe Burnei, acesta fiind plasat în arest la domiciliu. Marţi, Curtea de Apel Bucureşti a decis revocarea arestului la domiciliu şi plasarea sub control judiciar a medicului. 

În referatul trimis în instanţă de procurori se arată că există indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi contra integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate. 

Judecătorul spune că acuzațille NU sunt dovedite


Judecătorul susţine însă că procurorii nu au dovedit acuzaţiile de malpraxis, caracterul experimental al unora dintre operaţii şi folosirea de dispozitive neomologate. 

"(...) Trebuie precizat ritos faptul că nu sunt dovedite şi nu fac obiectul cauzei penale de faţă eventualele acuzaţii de malpraxis la adresa inculpatului, cu atât mai mult cu cât pentru dovedirea acestora este nevoie de un REML, care în cauza de faţă lipseşte. Nu poate fi reţinută ca agravând situaţia inculpatului nici acuzaţia din referat privind caracterul experimental al unora dintre operaţiile efectuate de către inculpat, întrucât, pe de o parte, ele exced obiectului prezentei cauze, iar pe de altă parte, sunt nedovedite.

Revine Colegiului Medicilor, INML şi Comisiei de Bioetică posibilitatea de a efectua o investigaţie serioasă, dar ulterioară prezentei propuneri, care să confirme sau să infirme temeinicia acestor acuzaţii, dar, la momentul de faţă, ele nu pot fi luate în considerare de către instanţă, întrucât nu se concretizează în acuzaţii penale explicite la adresa inculpatului (...). Tot astfel nu fac obiectul pricinii de faţă şi, în lipsa unei investigaţii serioase, nu pot agrava situaţia inculpatului nici susţinerile privind caracterul omologat sau nu al unora dintre dispozitivele folosite de către inculpat la operaţii. Nici susţinerea privind plata unor dispozitive medicale de către pacienţi nu poate fi reţinută de către instanţă, întrucât excede obiectului cauzei, pe de o parte, iar pe de altă parte, din nou, Parchetul nu îi impută, în concret vreo faptă penală inculpatului", se arată în motivarea tribunalului. 

Judecătorul mai spune că Gheorghe Burnei este acuzat de 15 fapte de luare de mită, însă, deşi medicul şi-a recunoscut vinovăţia, procurorii nu au dovezi în cazul a 5 dintre aceste fapte, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel