Marian Drilea, procurorul care l-a interceptat pe Băsescu, a început să se teamă

drilea
drilea

Procurorul Marian Drilea, de la DIICOT Braşov, într-un interviu pentru evz.ro declară, că nu el a dat presei stenogramele cu Traian Băsescu din dosarul "Motorina". Acesta spune că a început să se teamă pentru cariera lui, după ce  Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat în legătură cu apariția stenogramelor în presă.

 "Aţi câştigat această bătălie, voi, presa, care în mod mizerabil, a făcut nişte afirmaţii total neadevărate la adresa mea. Evident că cei abilitaţi, CSM, orice instituţie din ţara asta poate să cerceteze că n-am avut nici o legătură cu scoaterea acestor stenograme. Mai mult de atât, majoritatea ziariştilor care m-au contactat să mă întrebe acest lucru mi-au confirmat ei că de fapt au formulat cerere la Tribunal, în temeiul Legii 544 din 2001 şi li s-a aprobat şi aşa au obţinut aceste stenograme. Lucru foarte uşor de verificat de oricine, inclusiv de CSM, şi să se pună capăt acestei mizerii ordinare care se ţese în jurul meu", a spus Drilea.

Marian Drilea face referire și asupra locului pe unde s-a mai plimbat dosarul Motorina

"Evident că în momentul în care eu lucram la rechizitoriu, majoritatea cereau, deci rechizitoriul se afla la grefieră, la procurorul Codruţ Olaru, la alţi colegi care vroiau să-l vadă, să vadă ce scriu, despre cine scriu. Deci asta a fost o formă de cenzură evidentă şi clară ca după aceea să se poată susţine în massmedia. Două obiective majore a avut chestia asta. Unu să se susţină că eu am difuzat presei. Doi, s-a inventat povestea că eu îl cunosc pe Victor Ponta pe care eu nu l-am văzut în viaţa mea şi n-am schimbat o vorbă cu el în viaţa mea. (...) Vă spun că aţi câştigat bătălia asta pentru că atâta vreme cât voi mai rămâne eu în Parchet nu mă voi mai ocupa decât de găinării, de copil de şcoală care vinde trei grame de cannabis, de toate nimicurile de pe lumea asta", a mai apreciat Drilea.

 Întrebat dacă a trimis la instanţă toate stenogramele, procurorul a răspuns: "Da, sunt trimise acolo. Instanţa de judecată, după părerea mea, trebuia să aprecieze ce înseamnă o cerere în temeiul Legii 544-2001 sau accesul la o şedinţă publică de judecată. Putea să dea voie oricui să vină în sala de judecată şi să vadă cum decurg cercetările, dar nu să facă copii de pe dosar".

 În legătură cu acuzaţiile că la dosar au fost puse interceptări care nu ar avea legătură cu obiectul cauzei, Drilea a precizat: "Aceste interceptări niciodată nu vor trebui distruse, decât în două situaţii majore: după ce se dă o hotărâre definitivă de condamnare sau în cazul în care se dispune netrimiterea în judecată a persoanei la intervenţia termenului de prescripţie. Atunci vor fi distruse! (...) Legea spune aşa: că toate convorbirile vor fi redate şi vor fi puse la dosar, la prezentarea materialului de urmărire penală vor fi prezentate inculpatului şi, dacă solicită, i se şi pun să le asculte."

 Procurorul spune că el nu a făcut altceva decât să-şi facă datoria. Acesta spune că în stenograme nu apare numele lui Traian Băsescu, ci "discuţie cu un bărbat":

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel