Macovei, împotriva Comisiei de anchetare a abuzurilor în cazul soților Bârsan

macovei
macovei

 Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, nu este de acord cu înfiinâarea Comisiei senatoriale privind anchetarea legalității interceptărilor realizate în cazul judecătorilor Corneliu și Gabriela Bîrsan, care ar putea să scoată la iveală abuzurile comise în acest dosar, scrie lumeajustitiei.ro. Macovei sustine ca întregul demers este unul neconstitutional, creat în “laboratoarele inculpatului Voiculescu”.

Monica Macovei a precizat într-o postare pe blog că aceasta comisie nu urmărește decât să intimideze procurorii, dar si judecătorii care emit mandate de interceptare: “Comisia senatorială creată în laboratoarele inculpatului Voiculescu pentru a-i cerceta pe procurorii DNA care anchetează dosarul judecătoarei Gabriela Bîrsan este neconstitutională, încalcă independența magistraților și separarea puterilor în stat. Este evident că scopul real al acestei comisii este încercarea de intimidare a procurorilor anticorupție și a judecătorilor care emit mandate de interceptare”.

Mai mult, europarlamentara PDL îl acuză pe Ponta că este ocupat să își numească prietenii și rudele la Ministerul Justiției și la parchete: “Victor Ponta, ca fost procuror, știe foarte bine că magistrații nu pot fi chemați la ordine în Parlament și cu toate acestea nu a blocat acest demers neconstituțional, fiind prea ocupat să-și numească prietenii și rudele la Ministerul Justiției și la parchete”.

 Senatul a aprobat la initiațiva senatorilor PNL Sorin Roșca Stănescu și Corneliu Dobrțoiu înființarea comisiei care să ancheteze abuzurile comise de procurori în cazul judecătorilor Corneliu și Gabriela Bîrsan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel