Printre cei 65 de elevi de nota 10 de la bacalaureatul de anul acesta s-a numărat şi Loredana Verzea de la Liceul Aurel Rianu din Fieni, Dîmboviţa.
autor: Alex Antonache
Vestea că un elev al Liceului Fieni a reuşit să obţină nota maximă la bacalauretul de anul acesta a bulversat mica localitate, mai ales că liceul nu era cotat ca dintre cele mai bune din județ. De altfel, din cei 223 de elevi înscriși pentru susținerea bacalaureatului, au reuşit să promoveze numai 56 de elevi.
Reuşita Loredanei este unică în istoria liceului, Loredana fiind acum mândria profesorilor dar şi a mai marilor oraşului. „De când s-au afișat rezultatele, trăiesc ceva unic în viața mea. Oamenii din Fieni mă salută și felicită, pe stradă. Pe mulți dintre aceștia nici nu-i cunosc. Am primit multe telefoane de felicitare din partea persoane apropiate mie, dar, totodată, m-au sunat și profesorii și directoarea adjunctă ai liceului pe care l-am urmat.”
Loredana Verzea a obținut la toate cele trei probe din cadrul Bacalaureatului 2011, numai note de 10 curat. Eleva a terminat specializarea filologie și a susținut examene la limba şi literatura română, istorie și geografie.
Pe parcursul celor 4 ani petrecuți la Grupul Școlar Industrial “Aurel Rainu”, Loredana, ne-a mărturisit că și-a dedicat toată atenția studiului și acumulării cunoștiințelor dar nu și-a părăsit pasiunea pentru drumețiile montane și nici pentru activitatea sa de cercetaș.
„M-am dedicat studiului, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Rezultatul obținut la Bacalaureat nu a fost unul fortuit. M-am pregătit intens și am făcut întradevăr anumite sacrificii.”
Mulți din cei ce au termiant Bacalaureatul din acest an cu nota finală 10, și-au făcut din obținerea acesteia un adevărat scop și țel ce s-a desfășurat pe toată perioada liceului. Nu acesta a fost și cazul Loredanei Verzea, eleva dâmboviţeană declarând că scopul ei nu a fost acela de a lua nota maximă. „Eram conștientă de dificultatea examenului și-mi doream să obțin o notă cât mai mare, dar nu m-am antrenat pentru o medie finală de 10.”
300 mil de euro este suma pe care părinții români o investesc anual în meditațiile pregătirii examenului de Bacalaureat. Loredana Verzea ne-a declarat însă că, pe toată perioada studiilor, ea nu a recurs la această metodă preferând un studiu autodidact.
Eleva de elită din Fieni, împotriva aparențelor este o adolescentă normală. Loredana este implicată în mai multe acțiunii de voluntariat și membră a Clubului de Cercetași din Dâmbovița participând la multe proiecte delurate de câtre Cercetașii României. Printre proiectele la care Loredana a participat se numără: participare la proiectul "Zâmbete colorate", certificat de apreciere la BiPiloniada (conpetiție a Organizației Naționale Cercetașii României), colaborare cu Asociația de turism CHINDIA, la proiectul "PERICOLE IN MUNTI", participare în proiectele “Comenius” desfășurate în Polonia, Germania și Portugalia.
După acest rezultat impresionant dar și cu un CV plin de diplome și realizării demne de aprecierea oricui, Loredana, cu siguranță va putea urma orice facultate din România dar și prestigioase Universității străine.
Însă alegerea a fost făcută după cum de-a declarat eleva dâmbovițeană. Ea va urma cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București specializarea Studii în Securitate. “Nu am să studiez la o facultate din străinătate. După părerea mea, România nu este o țară de lăsat de-o parte. Totuși dacă o să am oportunitatea studierii masterului, de exemplu, în străinătate, voi accepta provocarea.”
Viitorul sună bine pentru Loredana Verzea și vom urmări cu interes parcursul atât educațional cât și cel profesional al acesteia.
Citeşte şi:
S-au afişat primele rezultate la Bacalaureat. Caută nota, după numele elevului
Ministerul Educaţiei: 44,47%, procentul de promovabilitate la Bacalaureat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu