Lego va folosi bidoane de plastic pentru unele piese în următorii doi ani

Lego vrea să vândă jucării făcute din plastic reciclat în următorii doi ani.

Conform BBC, compania de jucării Lego dorește să comercializeze piese făcute din bidoane de plastic reciclate în următorii doi ani. Compania produce în jur de 3.500 de piese de mărimi și forme diferite, însă nu reușește să vină cu un produs sustenabil care poate dura ani la rând, poate chiar și decenii, fiind în același timp prietenos cu mediul.

Obiectivul Lego este crearea unui produs atât de bun încât oamenii să nu-și dea seama că materialul s-a schimbat, a spus Tim Brooks din cadrul companiei. Acesta nu a menționat câte bucăți de Lego vor conține materialul reciclat, adăugând că „este prea devreme să spunem”. Însă, acest a spus că Lego vrea să vândă piesele făcute din bidoane reciclate „imediat cum este posibil”.

Este o provocare să transformi bidoanele în jucării pentru copii, dar această provocare este una interesante, mai spune el

„Curățarea bidoanelor și transformarea lor în Castelul Hogwarts este o provocare”, a mai spus Brooks, cu referire la produsele companiei cu tematica Harry Potter. „Totuși, este o provocare foarte tare”.

Brooks, care este vicepreședintele Lego pentru sustenabilitate, a mai precizat că cele două tipuri de piese, cele reciclate și cele făcute din materialul standard, ar trebui să fie interșanjabile și ar trebui să se potrivească la fel ca orice alt produs Lego. Următorul pas este adăugarea culorii pieselor, dar și testarea lor de către copii și adulți deopotrivă.

Plasticul recuperat din oceane nu poate fi folosit pentru piese de Lego fiindcă este de obicei prea degradat

Lego va colecta inițial bidoanele folosite pentru băuturile răcoritoare în Statele Unite ale Americii. Plasticul recuperat din oceane nu ar fi o variantă suficient de bună fiindcă de obicei este într-un stadiu prea avansat de deteriorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel