Kim Jong-un și-a înmormântat mentorul. Liderul Coreei de Nord i-a cărat sicriul - Video

Kim Jong-un și-a înmormântat mentorul. Liderul Coreei de Nord i-a cărat sicriul / Foto: Captură video Bloomberg Quicktake
Kim Jong-un și-a înmormântat mentorul. Liderul Coreei de Nord i-a cărat sicriul / Foto: Captură video Bloomberg Quicktake

Kim Jong-un și-a înmormântat mentorul, pe fondul crizei Covid din Coreea de Nord

Kim Jong-un a participat la înmormântarea unui înalt oficial nord-coreean, a informat luni presa de stat, cărându-i sicriul, scrie The Guardian.

Agenția oficială de știri centrală coreeană a declarat că Kim a participat duminică la înmormântarea lui Hyon Chol-hae, un mareșal al Armatei Populare Coreene care ar fi jucat un rol cheie în pregătirea lui ca următorul lider al țării, înainte ca tatăl lui Kim, Kim Jong-il, să moară în 2011.

Fotografiile presei de stat l-au arătat pe Kim Jong-un cu fața goală, cărând sicriul lui Hyon împreună cu alți bărbați care purtau măști de protecție, înainte ca acesta să arunce pământul în mormântul din cimitirul național.În imagini se pot observa mulți soldați îmbrăcați în uniforme verzi salutând, în timp ce alți oficiali îmbrăcați în costume închise stăteau drepți. KCNA a spus că „mulți” soldați și cetățeni au venit mai devreme pe străzi pentru a-și exprima condoleanțe când sicriul lui Hyon a fost dus la cimitir.

Agenția de presă l-a citat pe Kim spunând: „Numele lui Hyon Chol-hae va fi mereu amintit alături de numele măreț al lui Kim Jong-il”, a spus Kim Jong-un.

El a plâns atunci când a vizitat un loc de doliu înființat pentru Hyon săptămâna trecută.

Peste două milioane de cazuri COVID în Coreea de Nord

De când a recunoscut, la începutul acestei luni, un focar al variantei Omicron, Coreea de Nord a declarat că doar câți oameni au febră zilnic și a identificat doar câteva dintre cazuri ca fiind Covid-19.

Presa de stat a declarat luni că 2,8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit din cauza unei febre neidentificate, dar doar 68 dintre ei au murit de la sfârșitul lunii aprilie, o rată a mortalității extrem de scăzută dacă boala este Covid-19, așa cum se suspectează. Coreea de Nord are o capacitate limitată de testare pentru atât de mulți bolnavi, dar unii experți spun că, de asemenea, este probabil subraportarea mortalității pentru a-l proteja pe Kim de daune politice.

Coreea de Nord menține un blocaj la nivel național și alte reguli stricte pentru a reduce focarele COVID. Mișcarea de la regiune la regiune este interzisă, dar activitățile cheie agricole, economice și industriale au continuat într-un efort aparent de a minimiza daunele aduse economiei deja moribunde a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel