Kadyrov, mercenarul lui Putin, amenință că va ataca Polonia. "În 6 secunde vă vom arăta de ce suntem capabili" - Video

Ramzan Kadyrov, mercenarul lui Putin, amenință că va ataca Polonia. "În 6 secunde vă vom arăta de ce suntem capabili" / Foto: Captură video Twitter
Ramzan Kadyrov, mercenarul lui Putin, amenință că va ataca Polonia. "În 6 secunde vă vom arăta de ce suntem capabili" / Foto: Captură video Twitter

Ramzan Kadyrov, liderul cecen numit și mercenarul lui Putin, amenință că va ataca Polonia.

Ramzan Kadyrov, liderul cecen și aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a spus că este gata să atace Polonia și că țara europeană ar fi „mai bine să-și ia armele înapoi” din Ucraina, scrie Newsweek.

Într-un videoclip distribuit miercuri pe Twitter de jurnalistul BBC Francis Scarr, Kadyrov spune că „problema Ucrainei este închisă” și că este „interesat de Polonia”.

„După Ucraina, dacă ni se dă comanda, în șase secunde vă vom arăta de ce suntem capabili”, a spus Kadyrov.

Și polonezii sunt îngrijorați că Putin le-ar putea ataca țara

Polonia este una dintre țările care a furnizat Ucrainei arme pentru a o ajuta să se apere de invazia Rusiei care are loc de la sfârșitul lunii februarie. Declarația lui Kadyrov evidențiază preocupările exprimate de unii lideri polonezi că Rusia ar putea lansa un atac asupra Poloniei în viitor din acest motiv.

Deși Putin nu a oferit nicio declarație în care să spună că va ataca Polonia, adjunctul ministrului polonez de Externe, Pawel Jablonski a declarat, în timpul unui interviu pentru Al Jazeera, publicat la sfârșitul lunii martie, că este o „certitudine absolută” că Putin ar dori să atace Polonia.

„În același timp, suntem, de asemenea, destul de siguri că Putin nu o va face acum, deoarece este prea ocupat cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a adăugat Jablonski.

Kadyrov, supărat că ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea în Varșovia

Videoclipul liderului cecen, care a strâns aproape 25.000 de vizualizări până miercuri seara, a arătat, de asemenea, că Kadyrov a îndrumat Polinia să își ceară iertare în  mod oficial „pentru ceea ce i-ați făcut ambasadorului nostru”.

Kadyrov se referea aparent la un incident care a avut loc la începutul acestei luni, când ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie la un eveniment de Ziua Victoriei, în Polonia. Mișcarea a fost un protest împotriva războiului Rusiei din Ucraina. Andreev și delegația sa au fost forțați să părăsească zona după incident.

VEZI ȘI: Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea în Varșovia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel