Ioan Ghișe, audiat de procurori

ghise
ghise

Procurorul sef Horia Valentin Selaru, de la Sectia de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți, îl audiază de câteva minute pe Ioan Ghișe. Șelaru s-a ocupat de anchetarea persoanelor implicate în referendum. Senatorul Ghișe este unul dintre cei mai activi contestatari ai lui Traian Băsescu. După ce a refuzat să accepte decizia CCR și a organizat acțiuni de protest civic împotriva președintelui, Ghișe a propus o serie de acte al Parlamentului prin care să fie reluate procedurile de suspendare și demitere.

Audierile pleacă de la o plângere penală pe care Ghișe i-a făcut-o lui Traian Băsescu, după recepția de 1 Decembrie 2012. El îl acuză pe Băsescu de ultraj. Fapta ar fi fost săvârșită prin intermediul ofițerilor SPP, care l-au evacuat cu forța pe Ghișe de la recepția de Ziua Națională.

"Dacă pe un senator al României, aflat la o recepţie, urmare a unei invitaţii oficiale, care nu a comis nicio faptă contravenţională sau infracţională, Traian Băsescu îl aruncă în stradă, fără temei constituţional sau legal, atunci e uşor de înţeles cât respectă Băsescu pe fiecare român şi drepturile sale de cetăţean", a spus Ghișe, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat că senatorul liberal Ioan Ghişe a fost îndepărtat de la recepţie pentru că a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi. Ghișe a spus că și-a dus mâna la cravată, moment în care a fost bruscat de ofițerii SPP, care l-au încercuit și evacuat cu forța. Aceștia se temeau că Ghișe își va scoate cămașa, expunând celebrul tricou ”Poporul a decis, Băsescu e demis”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel