India a tras o rachetă către Pakistan

Foto: Pexels
Foto: Pexels

India ar fi tras o rachetă către Pakistan.

India a anunţat vineri că a lansat din greșeală o rachetă către Pakistan, informează Reuters şi AFP. Eroarea s-ar fi produs din cauza din cauza unei defecţiuni tehnice, relatează Agerpres.

Ministerul apărării de la New Delhi a comunicat că "în 9 martie 2022, în cursul unei lucrări de întreţinere de rutină, o defecţiune tehnică a dus la lansarea accidentală a unei rachete. S-a aflat că racheta a aterizat într-o zonă din Pakistan. Deşi incidentul este profund regretabil, este şi o uşurare că nu s-a pierdut nicio viaţă din cauza accidentului".

Satan2, racheta invizibilă care dă fiori Occidentului

În anul 2018, Vladimir Putin îngrozea lumea cu un anunț care astăzi pare și mai înspăimântător: ”Deținem o armă de neoprit”.

Potrivit Wikipedia.org, anunțul era făcut în cadrul unui eveniment în care principala temă de discuție erau armele nucleare. Președintele Rusiei se referea la o rachetă RS-28 Sarmat, o armă pe care generalii NATO o numesc SS-X-30 Satan 2.

Încă din 2009, Rusia a lucrat la dezvoltarea și perfecționarea RS-28 Sarmat. Conform președintelui rus este vorba despre o „rachetă de croazieră globală” cu propulsie nucleară „de neoprit”, care are o rază de acțiune „practic nelimitată”.

Satan 2 poate fi capabil să învingă sistemele moderne de apărare antirachetă. Motoarele ridică rapid racheta în zona de siguranță și o fac invulnerabilă pentru apărarea antirachetă până când atinge traiectoria principală de zbor”, se spune într-un raport TASS.

Se pare că racheta poate zbura pe „rută imprevizibilă” ocolind sistemele de apărare antirachetă, spun designerii săi. Sarmat ICBM este echipat cu focoase de manevră hipersonice cu o viteză de Mach=17-22.

La o viteză atât de mare, în prezent nu există „ucigași de rachete” care ar fi capabili să o intercepteze. Datorită preciziei sporite, racheta Sarmat poate fi echipată parțial cu focoase cinetice, care distrug instalațiile inamice prin șoc mecanic (fără explozie nucleară). Fiecare focos nuclear al lui Sarmat are o capacitate de 750 de kilotone. Racheta are o greutate maximă de aruncare de aproximativ 10 tone. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel