Fundamentalismul ecologist ucide: Mofturile occidentale fac victime în Africa

drought-corn
drought-corn

Confuziile voite legate de biotehnologia din agricultură ne costă nu doar culturile unor țări întregi, ci și mii de vieți. 

Plantele de porumb și bumbac care conțin gene care produc toxine create din bacterii obținute natural (Bacillus thuringiensis) au salvat 57 de miliarde de dolari, care ar fi fost cheltuiți pe pesticide, de la apariția lor în 1996 și până în 2011.

În ciuda munților de studii științifice și economice care arată fără echivoc beneficiile plantelor modificate genetic, multe persoane din SUA și Europa se opun vehement la cultivarea și consumul acestora. Este un lux atunci când ești înconjurat de alimente 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Din păcate, totuși, această viziune populară despre biotehnologie în agricultură compromite asimilarea alimentelor modificate genetic de către statele africane. Influențează mult schimburile internaționale și ajutoarele umanitare. Mai mult, costă vieți. Vestul vs. restul

În 2001 și 2002, o secetă severă a afectat Zambia și Malawi, ceea ce a dus la o pierdere de trei milioane de vieți omenești. Comunitatea internațională a contribuit cu 600 de milioane de dolari pentru a minimiza impactul social și economic, dar președintele din Zambia, Levy Mwanawasa, a refuzat porumbul american, etichetându-l ca otravă din cauză că este modificat genetic. Doar 11% din alimente au ajuns la cetățeni.

Poziția președintelui din Zambia fusese influențată de standardele stricte ale partenerilor economici din Europa. Mare parte dintre organismele modificate genetic ale Monsanto, Pioneer, Syngenta, Dow Chemical sau BASF sunt aprobate de Comisia Europeană doar ca alimente de consum pentru hrănirea animalelor.

Și mai grav, Europa impune regulamente stricte, în ciuda rezultatelor pozitive ale studiilor proprii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel