Mandatul lui Daniel Morar la șefia Parchetului General a fost prelungit cu șase luni de către secția de procurori a CSM, chiar dacă a fost numit judecător la Curtea Constituțională. Rămas în funcție, Morar va face parte din Inspecția Judiciară a CSM, care va intervieva cei doi candidați pentru funcția de procuror general și șef al DNA, ce vor propuși, cel mai probabil, de premierul Victor Ponta.
Dacă Daniel Morar nu ar mai fi prim-procuror adjunct al procurorului general, ar pierde implicit și funcția de membru al CSM. Ca membru al Inspecției Judiciare a CSM, Daniel Morar ar putea bloca noile propuneri ale ministrului Justiției, așa cum a făcut cu propunerile anterioare ale Monei Pivniceru, Ioan Irimie și Tiberiu Niță.
La sfârșitul lunii noiembrie 2012, Daniel Morar i-a intervievat pe cei doi procurori propuși de Mona Pivniceru, CSM dându-le ulterior aviz negativ, motivând că nu cunosc instituțiile UE și au o rezistență scăzută la stres.
Șeful Senatului Crin Antonescu i-a sugerat lui Daniel Morar să urmeze modelul Monei Pivniceru și să demisioneze din funcția publică pe care o deține. Liberalii Tudor Chiuariu și Norica Nicolai au declarat și ei că Daniel Morar este incompatibil cu funcția de prim-adjunct al procurorului general, din moment ce Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcția de judecător al Curții Constituționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu