Dan Diaconescu vrea să dea și statul în judecată din cauza Oltchim

dand
dand

Dan Diaconescu este decis să dea statul în judecată, după scandalul privatizării Oltchim, a anunţat la România TV avocatul său, Daniel Fenechiu. Diaconescu consideră că a fost nedreptăţit şi că anularea licitaţiei a fost ilegală.

"Dan Diaconescu a apreciat în mod constat că descalificarea sa este nelegală, în raport cu motivarea din decizia respectivă. Domnia sa nu a refuzat semnarea unui contract negociat, autoritatea contractantă a refuzat negocierea contractului. Nu şi-a modificat oferta, a propus nişte clauze contractuale pentru a proteja Oltchimul şi angajaţii de la Oltchim. El consideră că descalificarea sa a fost prematură pentru că nu s-a respectat nici măcar nici termenul de 10 zile", a declarat avocatului lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, la România TV.

 "Mai este şi acel motiv, în legătură cu obligaţia domniei sale de a face dovada faptului că avea resursele necesare, dânsul fiind de părere că nu era obligat să arate dovada, doar dacă ar fi semnat contractul şi nu ar fi plătit", a mai declarat Daniel Fenechiu.

 Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social, consideră că procesul pe care îl va intenta Dan Diaconescu statului nu prezintă un pericol pentru privatizarea Oltchim.

 "Cred că Dan Diaconescu a înţeles ca Oltchim nu este Elodia. Pentru Guvern este important să se relanzese activ la Oltchim şi să se pregătească privatizarea la acest combinat. Nu încurcă cu absolut nimic ceea ce se face în comisia pentru Oltchim. E o procedură pe care experţii de la ministerul de Finanţe, toţi creditorii şi experţii din cadrul combinatului încearcă să o finalizeze foarte repede. Demersul juridiuc al lui Dan Diaconescu nu are nicio legatură cu acest proces", a declarat Liviu Pop pentru România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel