Au trecut 50 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy. Un minut de tăcere a fost păstrat, vineri, la Dallas, statul Texas, exact în momentul în care președintele american s-a prăbușit, în 22 noiembrie 1963, în Dealey Plaza. Josiah “Tink” Thompson, care a investigat timp de 50 de ani asasinarea lui Kennedy, a arătat evidențele fotografice. El a vorbit și a arătat fotografii ale misteriosului "om cu umbrelă", singurul care avea o umbrelă deschisă într-o zi însorită de 22 noiembrie. Plouase, dar cu o seară înainte.
Josiah “Tink” Thompson a explicat, într-un documentar de opinie realizat de Errol Morris pentru New York Times, că plouase în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, însă ploaia se oprise la 9-9:30. "Dacă te vei uita la fotografii, vei observa că nimeni nu purta pelerine de ploaie, nimeni nu avea o umbrelă deschisă. De ce? Pentru că era o frumoasă și însorită zi de noiembrie", a spus Thompson. El a continuat: "Se pare că o singură persoană stătea sub o umbrelă neagră deschisă. Și acea persoană stătea fix în locul de unde a început să se tragă spre limuzină". El era cel pe care l-au numit "omul cu umbrelă", singurul om cu o umbrelă deschisă într-o zi însorită de noiembrie.
Foto: Captură video documentar New York Times
"Singura persoană cu o umbrelă deschisă din tot Dallas-ul stătea fix în locul de unde împușcăturile au venit spre limuzină. Poate cineva să vină cu o explicație care nu este sinistră?", a subliniat Josiah Thompson. Întrebat dacă "omul cu umbrelă a fost asasinul lui Kennedy, Thompson a spus: "asta a fost ideea".
Thompson a publicat chiar și o schemă în care arăta că pe acea umbrelă putea fi aplicat un dispozitiv cu ajutorul căruia a fost asasinat Kennedy, iar acest lucru se putea întâmpla doar dacă umbrela era deschisă.
În 1978, omul cu umbrela, Louis Steven Witt, a mers în instanță, cu umbrela neagră și a explicat că a deschis-o în semn de protest.
"Era un fel de protest, un protest vizual. Nu protesta împotriva vreuneia dintre politicile lui Kennedy ca președinte, era o demonstrație față de politicile de pace ale tatălui lui JFK, Joseseph P. Kennedy, din vremea în care era ambasador la Curtea Saint James, în 1939", povestește Thompson.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu