CTP: Diplomații ruși au aroganță și dispreț. Se cred în Nigeria sau Gabon

ctp dcc
ctp dcc

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, miercuri, la Rtv, accidentul în care e implicat un diplomat rus, condamnând ”indiferența și aroganța” oficialilor străini care beneficiază de imunitate.

Referitor la recentele incidente în care au fost implicați cei doi oficiali ai Ambasadei Ruse, Cristian Tudor Popescu, a spus că ”indiferența,” e sentimentul politic al Moscovei față de România. ”Principalul sentiment politic al Rusiei faţă de România e indiferenţa, ba chiar dispreţul care se manifestă şi în cazul de faţă,” spune jurnalistul. Acesta reamintește de accidentul fostului membru al trupei Compact, Teo Peter, care a murit în decembrie 2004, după ce o mașină a Ambasadei S.U.A la București, a intrat într-o intersecție în timp ce semaforul arăta culoarea roșie, lovind în plin taxiul în care se afla artistul român. La fel ca acum opt ani, și în acest caz, va prima superioritatea cetățenilor unei mari puteri mondiale, care vor fi apărați de statul lor și când se află pe teritorii străine, spune Cristian Tudor Popescu. ” Aşa cum autorul accidentului lui Teo Peter nu a fost găsit de justiţia americană, a dispărut, tot aşa am văzut că această fată este vinovată, în viziunea Ambasadei Ruse. Ce voiaţi, să se lase Rusia mai prejos decât SUA? E vorba de un imperiu ai cărui cetăţeni se situează deasupra celorlalţi cetăţeni ai planetei. Rusia îşi apără trimişii acolo unde se află ei,” declară editorialistul.

 Dl. Popescu a blamat comportamentul arogant și disprețul diplomaților care beneficiază de imunitate. ”Există reguli internaţionale privind imunitatea diplomatică, dar dincolo de asta, e vorba de aroganţă, de dispreţul unor astfel de diplomaţi care se pot manifesta şi altfel, chiar dacă au imunitate diplomatică,” punctează jurnalistul. El e de părere că ”diplomaţii ruşi se comportă ca şi cum ar circula cu maşina prin Gabon sau prin Nigeria. Prin Nigeria se mai produce câte o hurducătură, adică mai treci peste câte un mort când treci pe şosea. Aşa e şi aici. Oamenii trec ca prin savană.”

O mașină a ambasadei Rusiei, condusă de secretarul general al acesteia, a lovit duminică o tânără româncă în vârstă de 19 ani, accidentând-o grav. Șoferul autoturismului a refuzat să sufle în etilotest sau să i se preleveze probe biologice, invocând imunitatea diplomatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel