Colegiul Medicilor a sesizat CSM despre abuzurile Codruței Kovesi în cazul Năstase

 Colegiul Medicilor a depus miercuri o plângere la CSM pentru a analiza modalitatea în care a fost făcută ancheta în privinţa medicilor care l-au tratat pe Adrian Năstase. Colegiul Medicilor a sesizat CSM-ul cu privire la ancheta făcută în cazul doctorului Șerban Brădişteanu.

În sesizare se solicită o inspecţie asupra acţiunilor întreprinse de procurorul general al României, Codruţa Kovesi, şi a procurorilor DNA implicaţi în actele de urmărire penală a medicului Şerban Brădişteanu şi a altor medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

"În opinia noastră, acţiunea declanşată de către organele de procuratură este o acţiune în forţă cu o mediatizare nepermisă la acest moment al investigaţiilor şi de natură a afecta pe de o parte imaginea corpului medical, iar pe de altă parte, independenţa profesională a medicului şi încrederea pacientului în medicul curant. Procedându-se astfel, organele de investigaţie impun întregului corp medical o atitudine nelegală şi neconformă cu statutul şi rolul medicului în societate.

Întreaga acţiune în forţă şi intens mediatizată nu face altceva decât să transmită întregului corp medical că, ori de câte ori, actul medical va afecta într-un fel sau altul interesul social aşa cum este acesta văzut şi înţeles de organele de urmărire penală, medicul respectiv este susceptibil de a da socoteală, de a face obiectul anchetelor penale şi supus oprobiului public sub diverse acuzaţii", se arată în sesizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel