Crater pe Podul Vidin-Calafat, la 4 luni de la deschidere

spm_a0821_08117600
spm_a0821_08117600

Un crater uriaș a apărut în carosabil pe Podul Vidin-Calafat, care asigură legătura peste Dunăre între Bulgaria şi România. Au trecut doar patru luni de la deschiderea podului. A fost asfaltat în aprilie şi dat în folosinţă la mijlocul lunii iunie. 

[caption id="attachment_377249" align="aligncenter" width="640"] Foto: Realitatea[/caption]

Craterul a fost astupat temporar cu ciment, scrie site-ul Novinite, citat de zf.ro. Pubicația bulgară scrie "Problema este mai mare decât gaura" pentru că în urma ploilor din ultima săptămână apa a pătruns în compartimentul din beton de sub pod, în care sunt instalate cabluri de comunicaţii.

Urmează ca Agenţia pentru Instrastructură Rutieră și Institutul Central pentru Tehnologia Drumurilor, Norme şi Standarde Naţionale şi Europene să evalueze starea podului şi să stabilească ce anume a provocat această pagubă, la doar câteva luni după ce a fost hidroizolat şi asfaltat.

Înainte de lansarea Podului Vidin-Calafat o gaură a blocat traficul rutier pe Podul Ruse-Giurgiu, a cărui construcţie a fost finalizată în 1954.

Podul Vidin-Calafat face parte din proiectul Coridorului paneuropean de transport IV, a cărui valoare se ridică la 282 milioane de euro și care urmează să se amortizeze în 12-15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel