Cozonac fără gluten. Îl putem umple cu nucă, migdale, cremă de ciocolată, neagră sau gem de fructe fără zahăr

COZONAC
COZONAC

EndoFoodArt vă propune o rețetă delicioasă de cozonac pentru Crăciun.

Este un cozonac fără gluten pe care îl putem umple cu nucă, migdale, cremă de ciocolată, neagră sau gem de fructe fără zahăr. Timpul de preparare este o oră și 20 de minute. Se face rapid și este foarte gustos.

„Ingrediente cozonac fără gluten cu umplutură delicioasă:

150ml lapte de cocos/ lapte de orez

30g zahăr de cocos (opțional)

un pliculeț de drojdie uscată

50ml unt clarificat/ unt fără lactoză topit

3 gălbenușuri


310g făină fără gluten


2 linguri cacao


50g miez de nucă măcinat

Mod de preparare cozonac fără gluten

Amestecăm laptele cu drojdia și cu o lingură de zahăr după care lăsăm totul să se odihnească pentru 5 minute. Adăugăm peste drojdie gălbenușurile, untul și restul de zahăr și le amestecăm până când zahărul a început să se topească. Adăugăm făină în ploaie și frământăm aluatul până când acesta rămâne ușor lipicios.

Împărțim aluatul în două părți egale, iar peste una din părți adăugăm cele 2 linguri de cacao pe care le încorporăm în aluat. Punem cele două bucăți de aluat în boluri și le acoperim cu un prosop de bucătărie pentru a le lasă la dospit timp de aproximativ 2 ore (până când acestea își dublează volumul).

Rulăm ambele bucăți de aluat cu ajutorul unui făcăleț și adăugăm pe foaia formată miezul de nucă după care rulăm aluatul. Împletim cele două bucăți de aluat și le punem într-o tavă de cozonaci tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm aluatul la crescut pentru încă 40-60 de minute. Preîncălzim cuptorul la 170 grade. Pentru un aspect strălucitor putem unge cozonacii cu un gălbenuș pe care îl batem spumă. Punem cozonacul la cuptor, timp de o oră, după care îl lăsăm să se răcească complet înainte de a-l consuma”, se arată în cartea „Ce gătim de sărbători?”.

VEZI ȘI: Sindromul „e normal să ai dureri”. Raluca Rotariu, despre endometrioză: Eram furioasă că, timp de o perioadă atât de lungă, nimeni nu a putut să îmi pună acest diagnostic

VEZI ȘI: Raluca Rotariu (Endofoodart), interviu: Am aflat că endometrioza nu dispare, ci se manageriază. „Dieta” pentru femeile care au această boală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel