Bloc prăbuşit în Miami. Avea probleme structurale constatate încă din 2018

Autorităţile îşi păstrează speranţa că vor fi găsiţi supravieţuitori după prăbușirea unui bloc în Miami, Florida. 

În a treia zi de căutări după prăbuşirea unui imobil rezidenţial într-o suburbie a oraşului Miami, în Florida, sud-estul Statelor Unite, autorităţile au declarat sâmbătă că îşi păstrează 'speranţa' că vor fi găsiţi supravieţuitori, transmite AFP, scrie Agerpres. 

'Ne păstrăm speranţa. Continuăm căutările. Căutăm persoane în viaţă printre dărâmături, este prioritatea noastră şi echipele noastre nu s-au oprit', a dat asigurări primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, într-o conferinţă de presă.

'Nu a fost găsită nicio altă victimă', a adăugat ea, precizând că bilanţul rămâne cel din urmă cu o zi, şi anume patru morţi şi 159 de dispăruţi.

Operațiuni dificile de salvare



Operaţiunile de salvare sunt deosebit de dificile din cauza unui incendiu declanşat la locul prăbuşirii şi pe care pompierii încearcă să-l aducă sub control, a mai spus Daniella Levine Cava.

Una din victime a fost identificată, o femeie scoasă dintre ruine joi dimineaţă şi transportată la spital, unde, din nefericire, nu a supravieţuit, a relatat Miami Herald.

Sunt în continuare date dispărute 159 de persoane, dintre care aproape o treime sunt cetăţeni străini. Printre ei, nouă argentinieni, trei uruguayeni, şase paraguayeni - inclusiv sora soţiei preşedintelui - şi cel puţin patru canadieni, potrivit autorităţilor.
Prăbuşirea imobilului cu 12 etaje de la Surfside, în sud-estul Statelor Unite, în noaptea de miercuri spre joi, rămâne deocamdată neexplicată.

Probleme încă din 2018



Un raport referitor la starea imobilului, a cărui faţadă dădea spre ocean, observa încă din 2018 'daune structurale majore', precum şi 'fisuri' în subsolul clădirii, conform unor documente publicate vineri seară de primăria din Surfside.

'Impermeabilizarea sub marginile piscinei şi calea de acces pentru vehicule (...) şi-a depăşit durata de viaţă şi deci trebuie scoasă complet şi înlocuită', scria în document expertul Frank Morabito.

Acesta mai constata 'fisuri în grade diferite la coloanele de beton, grinzi şi pereţi', dar nu releva un eventual risc de prăbuşire.

Ce arăta un studiu din 2020



Un alt studiu, din 2020, arăta că imobilul, construit în 1981, suferise o tasare de circa 2 mm pe an între 1993 şi 1999.

La imobilul respectiv erau în curs lucrări de reparaţii, mai ales la acoperiş, au indicat mai mulţi responsabili, apreciind însă că este puţin probabil ca acestea să fi fost cauza prăbuşirii.

Ancheta pentru stabilirea cauzelor exacte va dura probabil mai multe luni, au prevenit experţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel