Au mai rămas câteva ore până la startul Black Friday. Înainte de a dormi în fața magazinelor, așa cum fac americanii, românii ar trebui să cunoască felul în care se procedează în cazul reducerilor Black Friday. Întrebarea este: sunt aceste prețuri cu adevărat reduse sau sunt o simplă păcăleală?
Autor: Manuela Macoveanu
Nimeni nu se întreabă ,,de unde fac magazinele reducerile de până la 50%?". Să explicăm puțin cum funcționează o afacere pentru cei care nu cunosc sistemul: ca proprietar, cumperi un produs de la producător cu prețul X; tu ca să ai profit, o să modifici prețul X, punându-i un adaos comercial. Deci, dacă proprietarul a cumpărat un produs la pretul X, cum poate el să îl vândă cu 50% reducere?
Iată câteva metode aplicate de reaileri din România pentru reduceri:
1. Înainte cu o anumită perioadă de Black Friday măresc artificial prețurile produselor. Motivul? Simplu: toată lumea așteaptă Black Friday și nu cumpără nimic înainte de eveniment. Astfel,retailerul poate să facă această modificare pentru că oricum o să compenseze în ziua Black Friday cu încasări și profituri substanțiale. Astfel că, în ziua de Black Friday, prețurile care au fost ,,mărite artificial", revin la prețul lor inițial dar acum sunt cu pancarta de reducere în față. Cumpărătorul are impresia că a făcut o afacere bună, dar în realitate a cumpărat același produs la același preț de acum ceva timp.
2. Produsele care nu mai sunt de actualitate, care au rămas pe stoc și nu le mai cumpăra nimeni sunt promovate intens, pentru că românii se află sub ,,vraja reducerilor" și cumpără până nu mai știu nici ei ce cumpără. În această perioadă se cumpără doar ca să fie cât mai multe produse cumpărate de Black Friday.
Așadar, românii dornici de cumpărături de Black Friday sunt sfătuiți să fie prudenți, deoarece nu vor face economie, ci vor cumpăra la preț normal produsele, iar singurele produse reduse vor fi acelea din sezoanele trecute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu