Baruri REDESCHISE - PETRECERI în aer liber. Imaginile IREALE din Barcelona care fac înconjurul planetei - VIDEO

Numeroşi chelneri, bucuroşi că şi-au reluat activitatea, şi mirosul cafelei proaspete au revenit pe trotuarele din Barcelona.

Începând de luni barurile şi restaurantele din capitala regiunii spaniole Catalonia au fost redeschise în urma unei decizii de relaxare treptată a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters

Furnizorii catalani împingeau luni dimineaţă cărucioare cu articole de băcănie, iar angajaţii purtând măşti sanitare aşezau mesele de pe terasele barurilor şi din interiorul restaurantelor la distanţa regulamentară, pe măsură ce clienţii comandau cafea şi cornuri.

"Oamenii din cartier se bucură să vadă că barurile au fost redeschise, ne întrebau în fiecare zi despre acest moment şi aşteptau cu nerăbdare ziua de luni", a declarat Eduardo de Vincenzo, proprietarul în vârstă de 68 de ani al unui restaurant local.

De asemenea, s-au organizat și petreceri în aer liber în noaptea de duminică spre luni:

Catalonia a fost prima regiune spaniolă care a decis închiderea completă a barurilor şi a restaurantelor sale în timpul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, la jumătatea lunii octombrie şi, totodată, prima regiune spaniolă care a redeschis aceste stabilimente pe măsură ce rata de infectare a scăzut.

Interdicţia de deplasare pe timpul nopţii a rămas însă în vigoare, iar o serie de restricţii stricte continuă să se aplice în restul Spaniei, la fel ca în cea mai mare parte a Europei.

Catalonia şi-a redeschis de asemenea teatrele, cinematografele, sălile de concerte şi arenele sportive în aer liber, cu respectarea unui grad de ocupare de cel mult 50%.

Însă, după spaima cauzată de a doua închidere a acestui sector de activitate pe parcursul anului 2020, proprietarii catalani de baruri şi restaurante nu se declară prea optimişti, în special din cauza faptului că localurile lor trebuie în continuare să se închidă la ora locală 21:30.

"E foarte greu, pentru că avem de plătit taxe, trebuie să plătim totul, apoi mai avem şi datorii. Înainte, nu datoram nimic, dar acum datorăm bani. Este trista realitate şi cred că asta se întâmplă pe întreaga planetă", a adăugat Eduardo de Vincenzo.

Susana Rubio, managerul unei alte cafenele din Barcelona, spune că închiderea acestui sector a avut un impact negativ asupra veniturilor tuturor angajaţilor şi ea se aşteaptă ca afacerile de profil să aibă de suferit pentru încă o anumită perioadă, după ce pandemia de coronavirus a afectat grav turismul din Spania, care ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai vizitate ţări din lume.

"Este un proces foarte lent... dacă nu există turism, vânzările noastre scad la jumătate", a spus ea.

Spania, care a raportat peste 1,55 milioane de cazuri de COVID-19 - al doilea bilanţ din Europa după Franţa - şi 42.619 de decese, a decretat stare de urgenţă pentru şase luni la sfârşitul lunii octombrie, oferind regiunilor sale susţinerea legală de care acestea aveau nevoie pentru a impune interdicţii de deplasare pe timpul nopţii şi restricţii de călătorie.

În Spania, cazurile noi de infectare raportate în ultimele 14 zile au scăzut la 419 de cazuri la 100.000 de persoane vineri, în comparaţie cu 530 la 100.000 de persoane în prima săptămână a lunii noiembrie. În Catalonia, acest indicator a scăzut la 390 de cazuri la 100.000 de persoane, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel