Atac în regiunea Liov. Au fost bombardate infrastructuri militare

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Forțele ruse au bombardat, duminică dimineață, infrastructura militară din regiunea ucraineană Liov.

Un atac cu rachetă a lovit duminică dimineaţa infrastructuri militare din regiunea Liov (Lvov) din vestul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regiunii, Maxim Kozitski, într-o postare pe aplicaţia Telegram, informează Reuters.

"Deocamdată nu există informaţii despre persoane decedate sau rănite. Anvergura distrugerilor este în curs de clarificare", a spus Kozitksi.

Armata rusă îşi continuă ofensiva În Ucraina, în special în estul şi sudul acestei ţări, dar şi cu atacuri asupra altor regiuni, concentrându-se pe distrugerea infrastructurii, în special staţii de cale ferată şi poduri.

La 24 februarie, Rusia a lansat o invazie în Ucraina pe care o numeşte "operaţiune militară specială" pentru "demilitarizarea" şi "denazificarea" acestei ţări. Kievul şi Occidentul susţin că este vorba de un război de agresiune, neprovocat, scrie Agerpres.

Germania anunță că G7 caută soluții pentru a sparge blocada rusă asupra cerealelor din Ucraina. Reacția Kremlinului

G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge o blocadă rusă, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, relatează sâmbătă DPA.

Problemele legate de diferitele lăţimi de cale ferată au exclus transportul pe scară largă prin România, aşa că acum se analizează dacă este posibil ca trenul să ajungă în porturile baltice pentru export, a spus ea.

În mod normal, 5 până la 6 milioane de tone de cereale pe lună ar putea fi livrate pe mare din Ucraina, a declarat Baerbock. Dacă ar fi livrate pe calea ferată, a spus ea, este clar că s-ar obţine mult mai puţine cereale pentru export. Dar "fiecare tonă care este livrată afară poate ajuta puţin la ţinerea sub control a acestei crize a foametei".

Până în prezent, a spus şefa diplomaţiei germane, o fracţiune este exportată pe calea ferată, în principal prin România. Dar a apărut un "blocaj", deoarece Ucraina şi România au ecartament feroviar diferit.

Potrivit G7, în Ucraina sunt stocate 25 de milioane de tone de cereale care nu pot ieşi din cauza blocadei ruseşti. Acesta este grâul de care lumea are atât de mare nevoie, a declarat Baerbock după o reuniune a miniştrilor de externe din G7, în Germania, la Marea Baltică (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel