Anchetă Europol: 380 de meciuri de fotbal au fost trucate

europol anchetă decee
europol anchetă decee

Potrivit unei anchete realizate de Europol, aproximativ 380 de meciuri trucate în întreaga Europă, inclusiv partide din Liga Campionilor sau din preliminariile Cupei Mondiale, care au generat un profit de opt milioane de euro, scrie antena3.ro.

Rob Wainwright, președintele Europo, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ancheta desfășurată a descoperit 425 de oficiali, jucători și arbitri bănuiți a fi implicați în meciuri aranjate. Printre meciurile trucate există și partide din Liga Campionilor, dar și din preliminariile Cupei Mondiale. Totodată, cele mai multe nereguli din acest punct de vedere se găsesc în campionatele din Turcia, Germania și Elveția.

În urma unor astfel de aranjamente au reieșit profituri de, spun oficialii, opt milioane de euro, pentru cei care mizau pe anumite rezultate.

Totalul plăţilor către cei implicaţi se ridică la suma de 2 milioane de euro, cea mai mare sumă oferită unui singur om fiind de 140.000 de euro. ”Este clar că este cea mai mare anchetă din toate timpurile asupra unor presupuse meciuri trucate. Aceasta a oferit rezultate importante, care credem că a dezvăluit o mare problemă pentru integritatea fotbalului din Europa”, a declarat Rob Wainwright. ”Ţinta noastră nu a fost Marea Britanie, însă ar fi o naivitate pentru cei de acolo să creadă că o asemenea conspiraţie nu include fotbalul englez şi european”, a completat şeful Europol. „Toate acestea sunt opera unui sindicat al crimei organizate din Asia care are legături criminale în întreaga Europa”, a mai spus dl. Wainwright. La mijlocul lunii ianuarie, la o conferinţă de două zile privind meciurile aranjate desfăşurată la Roma, Ronald K. Noble, secretarul general al Interpol, a dezvăluit că din pariurile ilegale ies anual sute de miliarde de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel