Ingrediente
1 kg faină
50 g drojdie proaspătă (un cub mare)
500 ml lapte
2 linguri zahăr
2 gălbenușuri
o linguriță sare
200 ml de smântână
2 linguri de ulei
Ingrediente pentru coacere:
ulei pentru prăjit
smântână
telemea sărată
Preparare:
Amestecați laptele cald, drojdia și zahărul. Lăsați la dospit aproximativ 10-15 minute.
Făina, gălbenușurile, sarea, uleiul și smântâna se pun într-un vas separat. Punem și maiaua pregătită anterior și frământăm un aluat elastic, care se lasă la dospit timp de o oră.
Apoi, lăsăm aluatul la rece peste noapte. A doua zi încingeți uleiul în tigaie, rupeți o bucățică de aluat de mărimea unei mingi de tenis și întindeți-o cât mai subțire. Apoi puneți-o la copt în ulei încins. După acest moment, langoșul se unge cu smântână și telemea. Dacă doriți, puteți să puneți și dulceață.
Poftă bună!