DCNews Lifestyle Cum se prepară cele mai delicioase plăcinte ungurești sau langoși, cu smântână și telemea sărată

Cum se prepară cele mai delicioase plăcinte ungurești sau langoși, cu smântână și telemea sărată

Ingrediente

1 kg faină

50 g drojdie proaspătă (un cub mare)

500 ml lapte

2 linguri zahăr

2 gălbenușuri

o linguriță sare

200 ml de smântână

2 linguri de ulei

Ingrediente pentru coacere:

ulei pentru prăjit

smântână

telemea sărată

Preparare:

Amestecați laptele cald, drojdia și zahărul. Lăsați la dospit aproximativ 10-15 minute.

Făina, gălbenușurile, sarea, uleiul și smântâna se pun într-un vas separat. Punem și maiaua pregătită anterior și frământăm un aluat elastic, care se lasă la dospit timp de o oră.

Apoi, lăsăm aluatul la rece peste noapte. A doua zi încingeți uleiul în tigaie, rupeți o bucățică de aluat de mărimea unei mingi de tenis și întindeți-o cât mai subțire. Apoi puneți-o la copt în ulei încins. După acest moment, langoșul se unge cu smântână și telemea. Dacă doriți, puteți să puneți și dulceață.

Poftă bună!

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele