Alina Bica, propunerea lui Ponta pentru șefia DIICOT

Procurorul Alina Bica are o experiență de 17 ani în magistratură, făcând parte din generașia lui Codruț Olaru și Codruța Kovesi.  În septembrie, 2012, numele Alinei Bica era vehiculat pentru funcţia de Procuror General. Alina Bica nu a fost nici ea ocolită de scandaluri, aceasta fiind interceptată în stenogramele lui Sorin Blejnar, când încerca să negocieze o funcție în ANAF pentru o cunoștință din Brașov.

Începând din 2006, Bica a fost procuror şef de birou la DIICOT, iar apoi procuror şef de serviciu la aceeaşi instituţie, funcţii care, tot prin prisma criteriilor pentru avizul CSM, cântăresc foarte mult.

Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor deţinute la Ministerul Justiţiei de Cătălin Predoiu, care a reuşit să obţină succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, impus de Comisia Europeană.

 După ce Guvernul condus de Răzvan Mihai Ungureanu a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură în luna mai, Alina Bica, procuror DIICOT, a fost numită consilier al procurorului şef al acestei direcţii, Codruţ Olaru.

Fostul secretar de stat în ministerul Justiţiei, Alina Bica, negocia funcţiile de conducere din ANAF direct cu şeful instituţiei, Sorin Blejnar. Acest lucru reiese dintr-o interceptare telefonică aflată în dosarul în care Blejnar va fi judecat pentru susţinerea unui grup infracţional organizat.

 În urmã cu doi ani, fostul secretar de stat Alina Bica încerca promovarea unei cunoştinţe într-o funcţie de conducere în cadrul structurii centrale a ANAF. Persoana cu pricina lucra la Braşov, judeţ din care provine şi Bica.

Alina Bica a intrat insa în atenția presei în 2009 pentru o greșeală comisă în CV-ul său, confundand IQ-ul cu ACQUIS-ul comunitar.  În CV-ul acesteia din 2009 când a fost numită secretar de stat la Justiție, Bica a scris că reprezenta Ministerul Public "la Plenara MONEYVAL, comitet al Consiliului Europei unde se discuta problemele de implementare a IQ-ului comunitar pe probleme de spălare a banilor și crima organizată".

 Alina Bica are, conform declaraţiei de avere depusă în 15 iunie 2012, atunci când ocupa funcţia de consilier al procurorului Şef al DIICOT, un singur teren agricol de 1.600 de metri pătraţi , în comuna Clinceni, Judeţul Ilfov pe care l-a cumpărat împreună cu Octavian Mircea Bica.

Totodată,  Bica are datorii contractate în 2008, 2009 şi 2010 de la Unicredit, Banc Post şi BRD în valoare de 1.800 de lei, 20.000 de lei şi 56.000 de euro.Veniturile salariale sunt de 96.611 lei din salariul de la Ministerul Justiţiei şi 21.635 lei din funcţia de lector a Universităţii Dimitrie Cantemir din Bucureşti la care se adaugă veniturile salariale ale soţului, de 14.400 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel