Șefii RADET, vacanțe de lux și bilete la meciuri în schimbul contractelor

erbasu
erbasu

Poliţiştii bucureşteni împreună cu SRI au derulat 38 de percheziții la RADET şi la alte imobile din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate că au prejudicat regia în urma acordării ilegale a unor contracte de achiziţii publice. Sunt vizaţi şi mai mulţi oameni de afaceri din România, printre ei şi Alexandru Erbaşu, la sediul căruia s-au efectuat percheziții.

Potrivit anchetatorilor,  directorii RADET acordau contracte de reparaţii sau de mentenanţă în mod preferenţial, contracte pentru care primeau în schimb şpăgi uriaşe.  Cei opt directori RADET anchetaţi sunt acuzaţi că au beneficiat de excursii şi chiar şi de bilete la meciul Chelsea-Steaua, plătite de diferite firme private cu care regia are contracte.

 Birourile directorilor RADET au fost sigilate şi urmează ca aceştia să fie aduşi la sediul instituţiei pentru a asista la percheziţionarea lor.

Urmărirea penală în dosarul privind prejudicierea RADET a fost începută in rem, ceea ce înseamnă că la acest moment este constatată doar infracţiunea, nu şi autorii, astfel că nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest caz. Sursele citate au precizat că niciun oficial din RADET nu a fost pus sub învinuire până la acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel