Partidul lui Viktor Ianukovici câștigă alegerile din Ucraina

Potrivit  exit-poll-urilor de la alegerile, de duminică, din Ucraina, Partidul Regiunilor, condus de Viktor Ianukovici este câștigătorul alegerilor pentru Rada Supremă. Din cele 21 de partide care au fost înscrise în campanie, doar cinci au reușit să treacă pragul de 5 la sută pentru a putea să ocupe cele 450 de locuri din Parlamentul de la Kiev.

Pe primul loc s-a clasat Partidul Regiunilor (28,1 %), pe poziţia a doua se situează „Batkivşcina” (24,7 %), iar pe locul trei s-a clasat partidul UDAR (15 %). Următorii clasaţi sunt: Partidul Comunist al Ucrainei (12,3 %), „Svoboda” (11,8 %), potrivit Vocea Rusiei.

În Parlament va domina Partidul Regiunilor, condus de Viktor Ianukovici. Potrivit experţilor, el va fi sprijinit de cei mai mulţi majoritari. Poziţii apropiate de-ale „regionalilor” are Partidul Comunist. Principalul rival al partidului aflat la putere este fracţiunea „Batkivşcina”. Oficial, liderul acestei fracţiuni este ex-premierul Iulia Timoşenko. Însă, întrucât la ora actuală ea este la închisoare, de campania electorală a partidului s-a ocupat Arseni Iaţeniuk. O noutate în Olimpul politic ucrainean este partidul UDAR. Liderul său este campionul mondial la box Vitali Kliciko. Succesul partidului a fost asigurat în mare parte de faptul că liderul său este perceput ca „a treia forţă”, care se deosebeşte şi de partidul de guvernare şi de cel de opoziţie. Un rol important l-a jucat şi faptul că Kliciko nu este implicat în scandaluri care mulţi alţi politicieni ucraineni. Partidul „Svoboda”, condus de Oleg Tiagnibok, îi reuneşte pe naţionalişti. Poziţiile sale sunt puternice în vestul ţării, mai scrie Vocea Rusiei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel