Vioara de pe Titanic s-ar putea vinde cu un preț record la licitație

vioara_titanic
vioara_titanic

Vioara de pe Titanic, la care cânta dirijorul orchestrei de pe vas, este scoasă la licitație. În cazul în care prețul de vânzare va fi cel așteptat de organizatori, instrumentul muzical care s-a aflat pe Titanic are toate șansele să devină cel mai scump obiect recuperat din naufragiul care a avut loc în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912.

Vioara recuperată de pe Titanic a fost un cadou primit de dirijorul Wallace Hartley din partea logodnicei sale - Maria Robinson -, și care are o inscripție pe spate de la aceasta pentru a marca angajamentul lor. Înainte de a fi scoasă la licitație, vioara a fost expusă pentru o perioadă de mai bine de trei săptămâni într-un muzeu din Belfast, după ce peste 315.000 de entuziaști au admirat-o într-o expoziție organizată în Statele Unite, relatează bbc.co.uk.

„Vioara exprimă tot ce e mai bun în oameni, în modul lor de a se comporta Wallace Hartley (dirijorul, n.red.) a fost un om extrem de curajos, iar această vioară ilustrează curajul său, dar şi al celorlalţi oameni de pe navă”, a explicat reprezentantul casei de licitații.

Organizatorii licitaţiei speră ca instrumentul muzical să fie vândut pe 19 octombrie, cu cel puţin 300.000 de lire sterline, lucru care l-ar transforma în cel mai scump obiect recuperat de pe Titanic. „Este un obiect foarte rar. Nu doar rar, este unic şi cel mai reprezentativ obiect de pe Titanic”, a subliniat reprezentantul casei de licitații.

Instrumentul muzical care a aparținut lui Wallace Hartley a fost găsit într-o geantă de piele cu inițialele dirijorului WHH legată de corpul său, la 10 zile de la scufundarea TItanicului, care a provocat moartea a aproximativ 1.500 de persoane aflate la bordul navei.

Alături de Hartley, alți șapte membri ai orchestrei au pierit în naufragiul cumplit din urmă cu mai bine de un secol.

Zeci de ani, s-a crezut că vioara din lemn de trandafir s-a pierdut, însă ea a fost găsită în podul unei case din nord-vestul Angliei, în 2006, însă abia în luna martie a acestui an, cercetătorii au decretat că obiectul este autentic, după șapte ani de teste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel