Vezi ce PORECLE aveau membrii grupării din Portul Constanţa

eugen-bogatu-apmc
eugen-bogatu-apmc

În motivarea deciziei pe care judecătorul Iulian Dragomir a redactat-o cu privire la arestarea celor 29 de inculpaţi în afacerea Portul Constanţa, acesta consemnează şi poreclele folosite de membrii grupării

Într-un tabel, judecătorul redă  şi numele acuzatului şi porecla folosită în limbajul codificat. Vă prezentăm mai jos poreclele fiecăruia:

Eugen Bogatu era numit codat "Domnul"

Aurelian Pilcă era "Grasul"

Dragoş Tudoran era "Adonis"

Sunai Cadîr era "T3" (de la Tomis 3, zona din Constanţa unde se găseşte sediul DRAOV, instituţie condusă de acesta)

Liviu Durbac era "Cowboy-ul"/"Motociclistul"/"Americanul"

Claudiu Olteanu era numit "Umflatul"

Akram Nasser era "Macrameu" (derivat al numelui principal al său)

El Haj Ahmad era "Piticul"/"Ală mic cu nasu mare"/"Nas Mare"

Mohamad Rouchdi era numit "Antena"/"Antena 1"/"Televiziunea" (poreclă care vine de la zona unde locuieşte el în Bucureşti, în apropierea sediului televiziunii)

Adrian Milea era "Mefisto"/"Lighioană"/"Scârba aia"/"Ală mic şi rău"/"Ală mic şi urât".

Valentin Ţiripan i se spunea "Mânuţe"/"Mânuţe Mici"

Ioan Dan Didilescu - "Didi", Mihai Culea - "Mustociosul"

Laurenţiu Catargiu - "Lulu"

"Referirile codate la aceste personaje sunt de natură a îngreuna identificarea persoanelor în cazul interceptărilor convorbirilor telefonice, scop avut în vedere, fără îndoială, de membrii grupului infracţional organizat. Pe de altă parte, ele indică şi o coeziune superioară a membrilor grupului, demonstrând faptul că toţi interlocutorii cunoşteau de la început despre cine e vorba când foloseau aceste porecle", notează judecătorul Iulian Dragomir.

Astfel, judecătorul a prezentat în motivarea deciziei sale de arestare poreclele ce sunt "folosite exclusiv în comunicarea dintre membrii grupului infracţional şi care apar, în mod repetat, în cele 2.300 de note de redare a convorbirilor telefonice şi comunicaţiilor tip SMS reţinute ca mijloace de probă în cauză".

Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, este considerat de procurorii anticorupţie "leader" al grupului infracţional din care mai fac parte senatorul Mircea Banias şi fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii îl acuză pe Eugen Bogatu că "s-a implicat în activitatea de colectare a sumelor de bani prin intermediul comisionarilor vamali Dragoş Iulian Tudoran şi Valentin Ţiripan", dar şi că "a intervenit" la Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud-Agigea, pentru a ajuta o firmă să importe ilegal mărfuri subevaluate.

Citeşte şi: SCANDALUL MITĂ ÎN PORT – Mircea Banias încearcă să-i scoată pe Blejnar şi Boagiu basma curată

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy