Cine este al patrulea torționar al României. "Un deces în fiecare zi"

tortionari
tortionari

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a organizat  marţi, 11 februarie 2014, o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut public cel de-al patrulea nume din lista celor 35 de persoane suspectate pentru comiterea unor crime politice în timpul regimului comunist.

Este vorba despre Florian Cormoș, unul dintre cei mai cruzi comandanţi comunişti, care a recurs la torturi inimaginabile şi pedepse crunte, făcându-se astfel responsabil, în mod direct, de decesul a peste 100 de deţinuţi politici. Pe numele acestuia, IICCMER va depune o sesizare penală. În cadrul conferinţei au fost dezvăluite informaţii detaliate despre regimul extrem de violent aplicat de acesta.

Florian Cormoş a condus în urmă cu mai bine de jumătate de secol lagărul Columbia de la Cernavodă, instituind un regim de teroare care i-a speriat până şi pe comunişti care, în urma unei anchete, l-au condamnat la moarte. Pedeapsa sa a fost transformată în muncă silnică pe viaţă, Cormoş fiind însă amnistiat după patru ani. La Columbia, au murit în doar patru luni 115 deţinuţi politici, însă Cormoş nu are nicio remuşcare nici măcar acum, scrie Gandul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel