Apa din Alexandria, amoniu peste limitele admise. Apelul primarului

robinet
robinet

Apa furnizată în Alexandria are o cantitate de amoniu peste limitele admise, cele mai recente analize efectuate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman arătând valori ale acestei substanţe de aproape două ori mai mari decât normalul, relatează Agerpres. 

Potrivit celor mai recente buletine de analiză, apa conţine cantităţi de amoniu de 1,41 mg/l, normalul fiind de 0,5 mg/l. "Depăşirea indicatorilor de calitate faţă de limita maximă admisă nu produce efecte directe asupra consumatorilor", susţine directorul Apa Serv Alexandria, Ciprian Gurban. Cu toate acestea, conform autorităţilor, concentraţia mai mare de amoniu în apa de la robinet nu produce efecte directe asupra sănătăţii. Totuşi, prezenţa acestei substanţe poate favoriza dezvoltarea nitriţilor, care au efecte directe asupra populaţiei. În plus, amoniul produce modificări de gust şi de miros ale apei, relatează Agerpres. 

"Menţionăm că la auditul efectuat de DSP Teleorman din ultimii ani, apa nu a depăşit de 10 ori nivelul de amoniu şi nu există de-a lungul a 5 ani nicio analiză care să releve prezenţa de Ecoli şi Enterococi în apa care ar fi constituit un real pericol pentru sănătate. Sănătatea cetăţenilor din Alexandria nu a fost pusă niciodată în pericol, întrucât amoniul nu a fost tratat prin hiperclorinare care ar fi produs THM ( trihalometan) substanţe cu efect cancerigen", a declarat directorul DSP Teleorman, Mioara Comana. 

Primarul Victor Drăguşin, precizări



Potrivit primarului municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, calitatea apei de la robinet este aceeaşi de aproape 50 de ani. "Calitatea apei este aceeaşi încă din anii 1960, atunci când a fost înfiinţată reţeaua de distribuţie apă potabilă în municipiu. Transmit cetăţenilor din municipiul Alexandria să nu fie speriaţi şi să consume apă cu încredere, pentru că nu a murit nimeni în zeci de ani de zile din cauza apei potabile din Alexandria", afirmă Drăguşin. 

Sistemul de distribuire a apei potabile din Alexandria este captat din sursă subterană la peste 60 metri adâncime. În aceste condiţii, calitatea apei nu poate fi influenţată de apele infiltrate de la suprafaţă. Pentru că puţurile sunt la o adâncime atât de mare, aproape de locul de elecţie al amoniului, uneori concentraţiile acestuia pot să depăşească valorile prevăzute de lege. 

Vezi şi: Ce trebuie să faci dacă uiți banii în bancomat

Matthew Mode, chirurg fals. Imaginea care a atras atenția tuturor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel