SUA şi Mexic, echipă comună pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri

droguri
droguri

SUA şi Mexic vor colabora pentru a lupta mai eficient împotriva cartelurilor de droguri.

Agenţia americană de combatere a traficului de droguri, Drug Enforcement Administration (DEA), şi guvernul mexican vor înfiinţa o echipă comună la Chicago care va viza cartelurile de droguri mexicane şi pe liderii acestora şi finanţele lor, în tentativa de a limita fluxul de droguri care a dus la o creştere a numărului de decese în urma unor supradoze, au declarat miercuri oficiali din cele două ţări citaţi de Reuters. 

Şeful de operaţiuni al DEA Anthony Williams a declarat într-o conferinţă de presă comună cu oficiali ai guvernului mexican de la Chicago că vizarea finanţelor cartelurilor este foarte importantă, întrucât "singurul scop al acestor entităţi este acela de a face bani". 

Mexic - principala sursă de heroină

Mexicul rămâne principală autostradă pentru cocaină către SUA şi a devenit principala sursă de heroină, ceea ce alimentează o creştere a numărului de dependenţi de opioide în SUA. De asemenea, Mexicul este un furnizor major de metamfetamină. 

"Nu este doar o problemă a Chicago, este o problemă naţională. De fapt, este o problemă internaţională", a declarat Brian McKnight, agentul special care conduce divizia DEA din Chicago, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Preşedintele mexican ales Andres Manuel Lopez Obrador, un naţionalist cu înclinaţii de stânga, s-a angajat să reorganizeze războiul împotriva cartelurilor de droguri după ce va prelua puterea, în luna decembrie. El vrea să rescrie regulile, au declarat consilierii lui, sugerând o pace negociată şi amnistii în loc de o strategie dură despre care criticii susţin că nu a făcut decât să perpetueze violenţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel