Spitalul Militar: Cei patru pacienți de la #Colectiv au o stare generală bună

Club Colectiv
Club Colectiv

Cei patru pacienți răniți în clubul Colectiv și internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" sunt într-o stare generală bună, cu evoluție favorabilă, conștienți, cooperanți, orientați temporo-spațial, echilibrați respirator și hemodinamic, scrie Agerpres.

Într-un comunicat remis vineri AGERPRES, SUUMC a precizat că de la această unitate sanitară niciun pacient nu a fost transferat la Spitalul Militar din Bruxelles.

"Încă de la internarea de urgență în SUUMC și, ulterior, zilnic, de la pacienți s-au prelevat probe microbiologice din secreții, aspirat bronșic, mucoase și tegumente, catetere, etc. așa cum prevede protocolul intern al SUUMC și, implicit al Secției ATI, elaborat în domeniul prevenirii și combaterii infecțiilor nosocomiale. Toate aceste analize zilnice au fost gestionate și s-au realizat sub îndrumarea medicilor specialiști boli infecțioase și pneumologie, sens în care a fost adoptată cea mai bună conduită terapeutică, astfel încât la nivelul unității noastre nu s-a înregistrat niciun deces. Legat de tratamentul și testarea microbacteriologică și virusologică, din punctul de vedere al prevenirii infecțiilor de orice tip, pacienții internați în unitatea noastră, pe toată durata spitalizării, au fost sub atenta supraveghere a medicilor din cadrul Secției Boli Infecțioase și Patologie Tropicală", a precizat SUUMC.

[citeste si]

Potrivit Agerpres, cei doi pacienți ce au fost transferați în Marea Britanie de la SUUMC se află într-o stare generală stabilă, cu o evoluție favorabilă. Miercuri, unii dintre aceștia a fost supus unei intervenții chirurgicale de grefare, fără probleme post-operator. Pentru pacientul în cazul căruia medicii curanți au menționat progresele înregistrate în procesul de vindecare s-a început pregătirea pentru acordarea tratamentului în ambulatoriu, timp în care va beneficia de pansament zilnic al plăgilor.

Și cei doi pacienți ce au fost transferați la Rotterdam sunt într-o stare medicală bună."Pacientul care fusese intubat nu mai necesită suport respirator, iar la celălalt se înregistrează o evoluție pozitivă a stării de sănătate, fapt ce îi permite începerea programului de recuperare", afirmă SUUMC, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel